Μανώλης Δερμιτζάκης (Καθηγητής Γενετικής): «Εστίες υπερμετάδοσης οι γάμοι, οι βαπτίσεις, τα πανηγύρια και τα πάρτι»

Ολοένα και περισσότεροι επιστήμονες εκφράζουν τον προβληματισμό τους και την ανησυχία τους για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων με Covid-19. Στους κρίκους της αλυσίδας με τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας προστέθηκε ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

«Περπατάμε σε λεπτό σχοινί και υπάρχει ο κίνδυνος να πέσουμε», τόνισε και χωρίς να θέλει να γίνει μάντης κακών ειδήσεων αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο του κακού σεναρίου με επιθετική αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες.

«Είδαμε διπλασιασμό των κρουσμάτων σε τρεις ημέρες. Φυσικά είναι το α’ μέρος. Περιμένουμε να δούμε αν είναι μια στατιστική ανωμαλία ή η αρχή ενός προτύπου που θα συνεχίσει», τόνισε ο Μανώλης Δερμιτζάκης στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και πρότεινε να μειωθεί ο αριθμός των πολιτών σε ιδιωτικούς χώρους, ακόμα και για γάμους ή βαπτίσεις. «Να γίνονται με 20 έως 30 άτομα», είπε ο καθηγητής Γενετικής διότι εξήγησε ότι αποδεικνύεται πώς τα μυστήρια, τα πανηγύρια και τα πάρτι δημιουργούν εστίες υπερμετάδοσης.