Ματίνα Παγώνη: «Όποιος έχει συνάχι ή μπούκωμα, να κάτσει σπίτι και να μην πάει δουλειά»

«Όποιος έχει συνάχι, δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» δήλωσε και τόνισε ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα καθώς «ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα νέα κρούσμτα θα φανούν αυτό το δεκαπενθήμερο.»

Παράλληλα, εκτίμησε ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων. «Μπορεί να δούμε πενταψήφιο αριθμό κρουσμάτων αλλά σταδιακά, όμως το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό», ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Για την μετάλλαξη Όμικρον είπε ότι τα στοιχεία είναι από την Ευρώπη και από τη Αφρική και οι ασθενείς που καλούνταο να διαχειριστούν στα νοσοκομεία είναι «Δέλτα».

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά.Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», σημείωσε για τη μετάλλαξη Όμικρον η κ. Παγώνη.

Αναφορικά με τα σενάρια για τα νέα μέτρα στην εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί θαμώνες «και να λειτουργήσουν έτσι οι επιχειρήσεις από το να κλείσει ένα μαγαζί. Ας ανοίγουν και πιο νώρις. Στο εξωτερικό τρώνε στις 19:00 και 00:00 είναι μια κανονική ώρα για ύπνο». 

Τέλος, η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι τον Μάϊο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα και θα είμαστε πολύ πιο κοντά στην επιστροφή στην κανονικότητα.