ΜΕΘ: Κρίσιμη η κατάσταση στην Αττική- Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών

Κρίσιμη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ της Αττικής, την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ζητώντας την επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ και τη διαχείριση του συνόλου των ΜΕΘ «αποκλειστικά από το δημόσιο σύστημα υγείας».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (02/03/2021), κενές κλίνες υπήρχαν 2 στο ΚΑΤ, 1 στο «Γεννηματάς», 2 στον «Ερυθρό Σταυρό», 3 στο «Σωτηρία», 7 στο «Αττικόν».

Από το απόγευμα, 7 κλίνες μπαίνουν στο σύστημα από το Ιπποκράτειο.

«Η κατάσταση θυμίζει πόλεμο. Στο Αττικό είναι επικίνδυνη η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού. Στη χθεσινή εφημερία γέμισαν οι κλινικές κορωνοϊού, βραχείας (νοσηλείας). Νοσηλεύουν θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα στην παθολογική κλινική που υπάρχουν 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς. Έχουμε ήδη 9 ασθενείς που κόλλησαν. Χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού. Χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους, περιστατικά κορωνοϊού με άλλων παθήσεων. Είναι και ευχαριστημένη η διοίκηση του Αττικού που αναπτύχθηκαν μόνο 41 ράντζα χθες στην εφημερία!», ανέφερε ο κ. Γιαννάκος.

«Να επισημάνω σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή μου στο Αττικό, με πλησίασαν συνάδελφοι κατάκοποι και ιδρωμένοι από την ένταση της δουλειάς τη νύχτα, να μου πουν για την αδικία της μη ένταξής μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης, μία συνάδελφος μου είπε ότι μπορώ να βγω και σήμερα στη σύνταξη, αλλά δεν θα λιποτακτήσω, δεν θα αφήσω μόνους τους συναδέλφους. Και αυτό το κάνουν πράξη 5.000 συνάδελφοι που δικαιούνται σύνταξη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τόνισε πως για να γίνει άρση του lockdown πρέπει να πολλαπλασιαστούν τα τεστ, αλλά και προκειμένου να πραγματοποιούνται να γίνονται δωρεάν.

«Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό, πολλοί εργαζόμενοι από τις ίδιες δουλειές, από γηροκομεία που βαπτίζονται γενικές κλινικές και έτσι δεν έγινε εμβολιασμός. Για παράδειγμα, το νοσοκομείο της Άρτας γέμισε με 25 περιστατικά κορωνοϊού, όταν την περασμένη εβδομάδα είχε 3 ασθενείς. Ήδη 2 ασθενείς μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ετοιμάζουν άλλη μία κλινική κορωνοϊού, ενώ ΜΕΘ covid δεν έχουν».

Η κατάσταση των νοσοκομείων Αττικής

«Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι εκτός ελέγχου. Απορούμε για τη καθυστέρηση να πράξουν το αυτονόητο. Να επιστρατεύσουν, να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να τις διαχειρίζεται όλες αποκλειστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην επιστράτευση δεν επιτρέπεις να λειτουργούν κάποιοι ως μαυραγορίτες», τόνισε ο κ. Γιαννάκος.

«Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι γεμάτες. Άνοιξαν προχθές 9 κλίνες στο «Αγία Όλγα» με μετατροπή γενικής και γέμισαν», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, προσθέτοντας τα εξής:

– 14 κλίνες στον «Ερυθρό Σταυρό» επίσης με μετατροπή, γέμισαν οι 12.

– Στο ΚΑΤ αυξήθηκαν σε 28 και σε δύο ημέρες νοσηλεύονται 26.

– Στον «Ευαγγελισμό» πρόσθεσαν 2 κλίνες, στη ΜΑΦ γεμάτα όλα.

– Στο «Σωτηρία» έχουν αυτή τη στιγμή 3 κλίνες κενές, σε λίγο θα γεμίσουν.

– Στο «Αττικό» δώσανε σήμερα 10 νέες κλίνες ΜΕΘ, με μετατροπή της γενικής και ήδη γέμισαν οι 3 κλίνες. Η εκτίμηση είναι ότι έως αύριο δεν θα υπάρχει καμία. Το «Αττικό» έμεινε με 5 κλίνες γενικής ΜΕΘ.

ΚΑΤ: 26 ασθενείς στις 28 κλίνες.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ: 14 ασθενείς στις 14 Κλίνες.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 15 ασθενείς στις 16 κλίνες.

ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ: 9 ασθενείς στις 9 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ: 81 ασθενείς στις 84 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 46 ασθενείς στις 46 κλίνες

ΝΜΙΤΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες

ΕΛΠΙΣ: 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: από απόγευμα 4 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ: 12 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ: 17 ασθενείς στις 17 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ: 36 ασθενείς στις 43 κλίνες.

ΚΕΝΕΣ: 19.