ΜΕΘ: Ποια κατάσταση επικρατεί σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική, αφού οι κενές κλίνες ΜΕΘ είναι μόλις 31, ενώ στο σύνολό τους είναι μόλις 217. Υπενθυμίζεται πως ο βασικός λόγος που η Αττική τέθηκε σε αυστηρό lockdown ήταν η ανησυχία των ειδικών για τον αριθμό των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ έχει το νοσοκομείο «Σωτηρία». Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 77 και οι κενές είναι μόλις 7. Σημειώνεται ότι το «Σωτηρία» λειτουργεί τις περισσότερες ΜΕΘ και έχουν σχεδόν γεμίσει.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου οι ασθενείς των κατειλλημένων ΜΕΘ πλησιάζουν τους 40.

Πιο αναλυτικά

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 11 ασθενείς στις 11 κλίνες.

ΣΩΤΗΡΙΑ. 77 ασθενείς στις 84 κλίνες. 

ΝΙΜΙΤΣ. 4 ασθενείς στις 4 κλίνες.

ΕΛΠΙΣ. 6 ασθενείς στις 6 κλίνες.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ  38 ασθενείς στις 44 κλίνες.

ΘΡΙΑΣΙΟ. 10 ασθενείς στις 12 κλίνες.

ΑΤΤΙΚΟ. 10 ασθενείς στις 23 κλίνες.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 10 ασθενείς στις 12 κλίνες. 

ΚΕΝΕΣ ΚΛΊΝΕΣ 32.

ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΛΥΨΗΣ  85 %.

Άσχημη είναι η κατάσταση των ΜΕΘ και στην Χαλκίδα, όπου νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις κλίνες ΜΕΘ. Στην κλινική νοσηλεύονται 27 ασθενείς στις 27 κλίνες που υπάρχουν με αποτέλεσμα να ανοίγουν και άλλη κλινική για τους ασθενείς με κορωνοϊό.

Στην Πάτρα και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονται στη ΜΕΘ 4 ασθενείς με κορωνοϊό στις 9 που υπάρχουν συνολικά. Στη κλινική βρίσκονται 37 ασθενείς στις 45 που υπάρχουν. Στο νοσοκομείο του Ρίου, οι ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ είναι 6, ενώ συνολικά υπάρχουν 12 κλίνες ΜΕΘ. Αντίστοιχα στη κλινική νοσηλεύονται 27 ασθενείς, στις 50 κλίνες.