Μετάλλαξη Όμικρον: Πενταπλασιάστηκε το ιικό φορτίο στην Αττική σε 20 ημέρες

Δραματικός ήταν ο τόνος που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, για το ύψος του ιικού φορτίου στην Αττική, καθώς «δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ιικό φορτίο»

Όπως είπε στο MEGA ο κ. Θωμαΐδης «σε 20 ημέρες έχει πενταπλασιαστεί το ιικο φορτίο στα λύματα της Αττικής. Σε επίπεδο κρουσμάτων, σίγουρα θα ξεπεράσουμε τα 40.000 – 45.000, καθώς το 40% των κρουσμάτων της επικράτειας είναι στην Αττική».

Όπως σημείωσε ο ίδιος, «αυτή τη στιγμή στην κοινότητα επικρατούν και τα δύο στελέχη, η μετάλλαξη Όμικρον και η μετάλλαξη Δέλτα, και υπάρχει αλλαγή της κατανομής. Θα περάσουμε τα 20.000 κρούσματα στην Αττική μέσα στον Ιανουάριο».

Αναλύοντας το πώς σημειώθηκε η κλιμάκωση στο ιικό φορτίο, ο κ. Θωμαΐδης είπε ότι «ξεκίνησε η διασπορά από τις 16 Δεκεμβρίου και η μεγάλη αύξηση σημειώθηκε το τριήμερο 24-25-26 Δεκεμβρίου και αυτό οφείλεται στην ηλικιακή ομάδα των νέων».

Τέλος, αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων, τόνισε πως «είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κάποιος την εξέλιξη και να προβλέψει πότε θα είναι η κορύφωση, μπορεί να είναι γύρω στις 20 Ιανουαρίου».