Μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανοίγει τη συζήτηση για την οπλοφορία και τα λόμπυ της βιομηχανίας που επηρεάζουν πολιτικούς και πολιτικές

Το δάχτυλο επί τον τύπου των ήλων έθεσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου έπειτα από τη ένοπλη επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Με την ευθύτητά της και δίχως να λειάνει τον λόγο της, η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ανέδειξε από το Στρασβούργο την πραγματική διάσταση του προβλήματος. Διότι δεν είναι μόνο ο τέως Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές που βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιου ένοπλου, αλλά σε καθημερινή βάση χάνονται 10άδες ζωές, ειδικά στις ΗΠΑ, επειδή τα όπλα κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, ακόμα και στα χέρια μικρών παιδιών.

«Η ένοπλη επίθεση στην προεκλογική συγκέντρωση του Τραμπ, με πυροβολισμούς και με θύματα και απλούς πολίτες, θέτει στο επίκεντρο το ζήτημα της οπλοφορίας και του ρόλου της βιομηχανίας όπλων στη σύγχρονη πολιτική σκηνή.

Οι ένοπλες επιθέσεις εναντίον πολιτών αποτελούν οξύ φαινόμενο, την ίδια ώρα που πολιτικοί στις ΗΠΑ και αλλού εξακολουθούν να μιλούν για “δικαίωμα στην οπλοφορία”, ενώ τα λόμπυ της βιομηχανίας όπλων και της πολεμικής βιομηχανίας εξακολουθούν να επηρεάζουν πολιτικούς και πολιτικές αποφάσεις», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.