Μετακίνηση 6: Τι ισχύει για την μετακίνηση με το αυτοκίνητο

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων καθώς και η κατάσταση που επικρατεί στις ΜΕΘ οδήγησαν την κυβέρνηση έπειτα από συνεχής εισηγήσεις των ειδικών να επιβάλει αυστηρό lockdown στην Αττική.

Οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν εντός της περιφέρειας με την χρήση των ειδικών εντύπων ή την αποστολή δωρεάν sms στο 13033.

Συγκεκριμένα, διευκρινίσεις για το τι ισχύει σχετικά με τη μετακίνηση και τον κωδικό 6 στην Αττική, στο πλαίσιο του νέου lockdown για τη νόσο COVID-19, έδωσε την Πέμπτη (11/02) ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. 

Ο κ. Σταμπουλίδης ανέφερε «Η Περιφέρεια Αττικής είναι ενιαία οντότητα και προφανώς ο καθένας μπορεί να μετακινηθεί για τους λόγους που επιτρέπεται από δήμο σε δήμο».

Αναφορικά με τον κωδικό 6, που σχετίζεται με την άθληση και τη βόλτα κατοικίδιου ζώου, σημείωσε πως «δεν υπάρχει χρονικός προσδιορισμός».

Για τη μετακίνηση με το αυτοκίνητο και τον κωδικό 6, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υποστήριξε:«Συστήνουμε μετακινήσεις, με τον κωδικό 6, με μέτρο και κοντά στον τόπο κατοικίας, αλλά δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης».

Υπενθυμίζεται ότι στην Αττική, η απαγόρευση κυκλοφορίας διαρκεί τις καθημερινές από τις 21:00 έως τις 05:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 18:00 έως τις 05:00, με εξαιρέσεις για λόγους εργασίας/υγείας και βόλτα με κατοικίδιο ζώο κοντά στην κατοικία.