Μη Χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου Σάμου με παιδί ΑμεΑ

Τη μη έγκριση ειδικής άδειας σε εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας με παιδί με Ειδικές Ανάγκες, επικαλούμενος υπηρεσιακές ανάγκες στο φαρμακείο του νοσοκομείου, αποφάσισε ο διοικητής του Νοσοκομείου Σάμου. 

 Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει το συμβάν με κοινοποίηση έγγραφου του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Σάμου ,στους Υπουργούς Υγείας.  ”Σας κοινοποιούμε έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝ Σάμου, που αναφέρεται στη μη χορήγηση ειδικής άδειας σε εργαζόμενη του Νοσοκομείου, παρότι είναι μονογονεϊκή οικογένεια και παιδί με ειδικές ανάγκες.

Θεωρούμε ότι η εργαζόμενη εκ του νόμου δικαιούται την άδεια και προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα”.

Σύμφωνα με το έγγραφο:

Το γεγονός για την μη έγκριση ειδικής άδειας σε εργαζόμενη μονογονεϊκής οικογένειας με παιδί με Ειδικές Ανάγκες, καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Σάμου και αναδεικνύει για ακόμη μια φορά την υποστελέχωση και τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. 

Σημειώνεται πως η εργαζόμενη εργάζεται στην γραμματεία των εξωτερικών ιατρείων, με αντικείμενο τα ραντεβού των ασθενών.

«Θεωρούμε αναφαίρετο δικαίωμα της εργαζόμενης να λάβει την ειδική άδεια. Όσο για τις ανάγκες που επικαλείται ο διοικητής για το τμήμα του φαρμακείου, η συγκεκριμένη εργαζόμενη δεν έχει καμία σχέση και καμία εξειδίκευση, ώστε να εργαστεί σε φαρμακείο», σημειώνει το Σωματείο, προσθέτοντας ότι «οι ελλείψεις σε προσωπικό στο φαρμακείο του νοσοκομείου είναι πολύ μεγάλες. Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει φαρμακοποιός, αλλά ούτε και άλλος επιστημονικά υπεύθυνος και λειτουργεί μόνο με μία βοηθό φαρμακείου». 

Το Σωματείο ζητά από τη διοίκηση του νοσοκομείου, τη 2η ΥΠΕ και το αρμόδιο υπουργείο να ανακληθεί η μετακίνηση της συγκεκριμένης εργαζόμενης και να προχωρήσουν σε προσλήψεις φαρμακοποιών και βοηθών φαρμακείου.