Μια ημέρα έξτρα άδεια για όσες εργαζόμενες γυναίκες και του ιδιωτικού τομέα πηγαίνουν για γυναικολογικές εξετάσεις

Με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που εντάχθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών θεσπίστηκε η έξτρα άδεια μίας ημέρας που θα μπορούν να λαμβάνουν και οι εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα για να επισκεφθούν τον γυναικολόγο τους. Πρόκειται για μία αποκατάσταση της αδικίας, διότι έως τώρα την άδεια έπαιρναν μόνο οι εργαζόμενες στο δημόσιο και η επέκτασή του και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις κρίθηκε επιβεβλημένη, για να υπάρξει ίση μεταχείριση των γυναικών, ανεξάρτητα από τον τομέα, στον οποίο εργάζονται.

Στο άρθρο 96 του νέου νόμου επισημαίνεται ότι τροποποιείται το άρθρο 232 του Κώδικα Ατομικού Εργατικού Δικαίου, στο σημείο που αφορά τις προγεννητικές εξετάσεις και τον γυναικολογικό έλεγχο.

Πλέον, προβλέπονται τα εξής:

«Οι έγκυοι εργαζόμενες απαλλάσσονται από την εργασία χωρίς περικοπή αποδοχών, κατόπιν προηγούμενης ενημέρωσης του εργοδότη, με κάθε πρόσφορο μέσο, προκειμένου να υποβάλλονται σε εξετάσεις προγεννητικού ελέγχου, εφόσον αυτές οι εξετάσεις πρέπει να γίνουν κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας.

Στις εργαζόμενες χορηγείται μία (1) ημέρα τον χρόνο άδεια με αποδοχές για την πραγματοποίηση γυναικολογικού ελέγχου.»

Να σημειωθεί ότι με την ίδια τροπολογία διασφαλίζεται η απρόσκοπτη λειτουργία δομών και υπηρεσιών για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την υποστήριξη των γυναικών θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας ή/και πολλαπλών διακρίσεων, με τη συνέχιση της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτές από το ΕΣΠΑ 2021-2027.

Στις υπηρεσίες αυτές περιλαμβάνονται ενδεικτικά η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και οι Ξενώνες Λειτουργίας του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας, το Παρατηρητήριο για την ισότητα των φύλων της ΓΓΔΟΠΙΦ.