Μιχάλης Γιαννάκος: Δεν θα μας κλείσουν το στόμα

«Δεν θα μας κλείσουν το στόμα, δεν θα τηρήσουμε την απόφαση της αστυνομίας περί συναθροίσεων», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας, αποφάσισε πως από έσω και στο εξής απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων και μάλιστα επικαλούνται και τις σχετικές εισηγήσεις των ειδικών.

«Με ποια επιστημονικά κριτήρια τα 100 άτομα που δεν τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας είναι ακίνδυνα και τα 101 που τηρούν τα μέτρα διασπείρουν τον ιό», τόνισε ο κ. Γιαννάκος σε σύνταξη που μας παραχώρησε.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι στα εμπορικά καταστήματα οι ουρές από τους ανθρώπους που θέλουν να ψωνίσουν είναι αφάνταστες. «Είναι απαράδεκτο να επικαλούνται την Δημόσια Υγεία και να απαγορεύουν τις συναθροίσεις των 100 ατόμων με κατασταλτικά μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Υπενθυμίζουμε ότι την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου η ΠΟΕΔΗΝ μαζί με τους υγειονομικούς υπαλλήλους του νοσοκομείου «Ο Ιπποκράτης» Πατρών, διοργάνωσαν συγκέντρωση και στάση εργασίας από τις 12:00 έως και τις 14:00.

«Οι υγειονομικοί με αίσθημα ευθύνης προς τη δημόσια υγεία την οποία υπηρετούμε, τηρώντας όλα τα μέτρα αποφυγής διασποράς του κορωνοιου,  οργανώνουμε κινητοποιήσεις  28 Ιανουαρίου και 16 Φεβρουαρίου με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας άνω των 100 ατόμων  χωρίς να λάβουμε υπ όψιν την απόφαση της Αστυνομίας», δήλωσε ο κ. Γιαννάκος και τόνισε πως «δεν θα μας κλείσουν το στόμα. Η πανδημία δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για πολιτικές σκοπιμότητες».