Μιχάλης Γιαννάκος: «Διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ ο Βασίλης Μποτίνος»

Μετά από τον Παναγιώτη Κελεσίδη, άλλη μία δόξα του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε δημόσιο νοσοκομείο και έχει διασωληνωθεί εκτός ΜΕΘ. Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόκειται για τον Βασίλη Μποτίνο, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως αυτές που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Νικαίας. Για τον Κελεσίδη είχε βρεθεί λύση με τη μεταφορά του από το “Τζάνειο” στο “Σωτηρία” όταν βγήκαν μπροστά οι παλαίμαχοι της πειραϊκής ομάδας.

«Διασωληνώθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βασίλης Μποτίνος με κοροναϊό στο Νοσοκομείο Νίκαιας. Μόνο που δεν μας λένε ότι το Νοσοκομείο Νίκαιας δεν διαθέτει ΜΕΘ κοροναϊού. Έτσι είναι διασωληνωμένος σε κλινική κορωνοϊού, ευρισκόμενος σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ τρεις ημέρες. Μαζί με άλλους 10 διασωληνωμένους που βρίσκονται στη Νίκαια οι περισσότεροι επί πολλές ημέρες», υποστήριξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού και άλλοι επιχειρηματίες δώρισαν 20 κλίνες ΜΕΘ στην αρχή της πανδημίας στο Νοσοκομείο Νίκαιας ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, να μην υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, αλλά δυστυχώς υπάρχουν πολλοί κάθε ημέρα. Οι συγκεκριμένες 20 κλίνες ΜΕΘ στη Νίκαια δεν λειτούργησαν ποτέ για περιστατικά κορωνοϊού, λόγω χωροταξικών προβλημάτων. Λειτουργούν για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά. Στο Νοσοκομείο της Νίκαιας από την αρχή της πανδημίας πέθαναν από κορωνοϊό 400 ασθενείς», πρόσθεσε ο Μιχάλης Γιαννάκος και έθεσε το ερώτημα: «Να μας πουν πόσοι από τους θανόντες ήταν διασωληνωμενοι στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ και τους πρόλαβε ο θάνατος;».

Υποστελέχωση και στη Θεσσαλονίκη

Το πρόβλημα με τις νέες ΜΕΘ είχε υπογραμμίσει πρόσφατα, κατά την παρουσία του στον ΣΚΑΪ και ο Νίκος Καπραβέλος. «Από τις 10 θέσεις που χρειάζονται 5 αποδέχθηκαν τον διορισμό τους. Το υπουργείο Υγείας κωλυσιεργεί και ακόμα δεν έχουν έρθει οι διορισμοί για τους άλλους πέντε γιατρούς που είναι απολύτως απαραίτητοι για τη λειτουργία της μονάδας», είχε πει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.