Μυτιλήνη: «Βαίνουμε προς το τέλος της πανδημίας»

Για τον κορονοϊό, αλλά και για την επίκαιρη «ευλογιά των πιθήκων» μίλησε στο «Ν» ο πνευμονολόγος, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου, Π. Θεοδοσίου

Το τέλος της πανδημίας, όχι όμως και το τέλος του κορονοϊού, βλέπει ο πνευμονολόγος Παναγιώτης Θεοδοσίου, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, πνευμονιολόγος. Για τη μείωση των κρουσμάτων, αλλά και για την περίφημη «ευλογιά των πιθήκων» μας μίλησε στο ρ/σ του «Ν» στους 99 στα fm, καλεσμένος στην εκπομπή «Ανθέων 99».

Ο κ. Θεοδοσίου εξήγησε ότι πλέον η επιστημονική κοινότητα έχουν εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κορονοϊό και τη διαχείρισή του και ότι πλέον θα εντοπίζεται σε ενδημική μορφή, όπως η εποχική γρίπη. Έχει φύγει ο πανικός, τόνισε επισημαίνοντας τη χρησιμότητα της μάσκας και για μια σειρά άλλα ζητήματα. Διαπιστώνοντας ότι χάθηκαν πάνω από 29.600 ζωές στην Ελλάδα, ανέφερε ότι πλέον η ιατρική κοινότητα είναι έμπειρη και σε συνδυασμό με τον εμβολιασμό, τα κρούσματα θα μειώνονται όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και από τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα τον ρωτήσαμε και για την ευλογιά των πιθήκων, για την οποία εξήγησε ότι δεν είναι ίδια νόσος με την ευλογιά, ότι δεν υπάρχει ειδικό εμβόλιο, αλλά ότι κρούσμα σε ανθρώπους είχε εντοπιστεί το 2003 στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα πρέπει να περιμένουν όλοι για την πορεία της συγκεκριμένης νόσου, καθώς ιστορικά έχει αποδειχτεί ότι πανδημία δεν διαδέχτηκε άμεσα άλλη πανδημία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ΟΛΗ τη συνέντευξη:

Στο Νησί – Ο Παναγιώτης Θεοδοσίου αντιπρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου (facebook.com)

Πηγή: stonisi.gr