Μυτιλήνη: Πέθανε ο Παναγιώτης Αλεξέλλης

Σε ηλικία 82 ετών «έφυγε» ένας ακούραστος εργάτης των γραμμάτων και της φιλολογίας

Σε ηλικία 82 ετών πέθανε το βράδυ της Τρίτης ένα καλός δάσκαλος και ταυτόχρονα άνθρωπος του πολιτισμού στη Λέσβο, ο Παναγιώτης Αλεξέλλης.

Σπούδασε φιλολογία και δίδαξε σε ιδιωτικά φροντιστήριο, ιδιωτικά σχολεία και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση απ’ όπου συνταξιοδοτήθηκε. «Έμαθε Ελληνικά αν και πολύ περίεργος» – όπως έλεγε – σε εκατοντάδες παιδιά της Λέσβου πράγμα για το οποίο δικαιολογημένα δήλωνε περήφανος.

Βαθύς γνώστης της ιστορίας και της τέχνης του κινηματογράφου επί χρόνια πραγματοποιούσε στην «Τηλεόραση Αιγαίου» και αργότερα στην «Τηλεόραση Μυτιλήνης» εκπομπή για τον κινηματογράφο, ενώ λειτούργησε στη δεκαετία του 1980 τη «Λέσχη Φίλων Παλαιού Κινηματογράφου». Μέχρι και πριν την πανδημία του κορονοϊού επιμελείτο κάθε καλοκαίρι τις νύχτες κινηματογράφου στο «αρχοντικό Γεωργιάδη».

Δοκιμιογράφος μοναδικός, κριτικός και λογοτέχνης έγραφε διηγήματα και ποιήματα που δημοσίευε με το ψευδώνυμο Μιχαήλ στην εφημερίδα «Δημοκράτης».

Λόγω κρούσματος κορονοϊού στο οικογενειακό περιβάλλον του Παναγιώτη Αλεξέλλη που απεβίωσε το βράδυ της Τρίτης, αναβάλλεται η κηδεία του που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 26 Μαρτίου.

Μετά την απαραίτητη περίοδο καραντίνας, θα ανακοινωθεί εκ νέου από τους συγγενείς η νέα ημερομηνία ώστε να αποχαιρετήσουν τον Παναγιώτη Αλεξέλλη φίλοι και οικείοι του.

Πηγή: stonisi.gr