Μ. Γιαννάκος: «Επιτακτική ανάγκη ο εμβολιασμός του Υγειονομικού προσωπικού»

Η ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή τον προγραμματισμένο εμβολιασμό του, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στο Δρομοκαΐτειο- Έκκληση για μαζικό εμβολιασμό

«Πριν από δύο ημέρες, διασωληνώθηκε και ο 14ος κατά σειρά συνάδελφος μας – γιατρός Πνευμονολόγος, ετών 49 χωρίς υποκείμενα νοσήματα. Ο ίδιος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, στο οποίο και εργάζεται. Μέχρι πρότινος εργαζόταν εκ περιτροπής και στη κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου. Δυστυχώς κόλλησε όλη την οικογένειά του. Η σύζυγος του, η οποία είχε συμπτώματα, καθώς και τα τέσσερα μικρά παιδιά τους -ευτυχώς – χωρίς σοβαρά συμπτώματα νοσηλεύονται στην ίδια κλινική.
18 συνάδελφοι μας κατέληξαν από κορωνοϊό  με τις οικογένειες τους να βρίσκονται σε απόγνωση αφού ακόμη η Πολιτεία δεν έπραξε το αυτονόητο χαρακτηρίζοντας τον θάνατό τους “εργατικό ατύχημα”. 5000 συνάδελφοι έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα εκ των οποίων τουλάχιστον 300 νοσηλεύτηκαν. 10 συνάδελφοι εκ των νοσηλευομένων ,αν και χρειάσθηκε να διασωληνωθούν, κατάφεραν να ξεπεράσουν τη νόσο.
Δυστυχώς οι 18 εκλιπόντες όπως και οι 14 διασωληνωμένοι συνάδελφοι μας που δίνουν καθημερινά μάχη για τη ζωή , δεν πρόλαβαν να εμβολιαστούν.
Είναι, λοιπόν,  μία ευκαιρία ζωής ο μαζικός εμβολιασμός των Υγειονομικών. Εκτός από τους ίδιους μας τους εαυτούς, προστατεύουμε τους ασθενείς που περιθάλπτουμε καθώς και τις οικογένειές τους. Θα πρέπει να εμβολιαστούμε όλοι και σύντομα.
Τώρα έχουν εξασφαλισθεί εμβόλια μόνο για το 40  με 50%  του συνόλου των υγειονομικών που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή. Χρειάζεται να ξεκινήσει νέα προθεσμία υποβολής δήλωσης επιθυμίας για το υγειονομικό προσωπικό. Να αποφύγουμε νέα παρατράγουδα όπως στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.
Αύριο ευελπιστούμε ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία που προγραμματίσθηκαν, ώστε να μην έρθουμε αντιμέτωποι με περιστατικά αναβολής όπως συνέβη την περασμένη Δευτέρα. Ο δικός μου εμβολιασμός είναι προγραμματισμένος για αύριο 12.15 μεσημέρι στο Δρομοκαΐτειο. Να προχωρήσει άμεσα και ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού. Να μην αισθανόμαστε προνομιούχοι
».

Μιχάλης Γιαννάκος, Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ