Μ. Γιαννάκος: Ξεκαθαρίζει για τη μήνυση από τον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας

Ως «απαράδεκτο» χαρακτηρίζει το έντυπο που διανέμονταν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου Καρδίτσας, ο Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ ενώ ξεκαθαρίζει για την δήλωση του Διοικητή περί μηνυτήριας αναφοράς κατά του προσώπου του.
«Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσας σε δηλώσεις του είπε ότι θα μου υποβάλει μηνυτήρια  αναφορά και αγωγή για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Ποιες είναι οι ψευδείς ειδήσεις;  Μήπως δεν μοιράστηκε αυτό το απαίσιο έντυπο. Λέει  ο Διοικητής ότι  δεν γνώριζε για την διανομή του συγκεκριμένου εντύπου. Στην ανάρτηση μου έγραψα και επιμένω να υποστηρίζω ότι στο εμβολιαστικό κέντρο του  νοσοκομείου  Καρδίτσας  διανέμονταν  το κατάπτυστο, απαράδεκτο  έντυπο που ζητούσε την ενυπόγραφη συναίνεση των συναδέλφων ότι εμβολιάζονται παρ’ όλο που δεν είναι γνωστές οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου, ίσως και θανατηφόρες. Μάλιστα ζητούσαν και την υπογραφή  ενός μάρτυρα.
Είπαμε  ότι  είναι αποτρόπαιο το εν λόγω έγγραφο διανέμονταν από Δευτέρα που ξεκίνησε ο εμβολιασμός του προσωπικού και θολώνει τον εθνικό στόχο για μαζικό εμβολιασμό τόσο του πληθυσμού όσο των υγειονομικών.
Ως εκ τούτου λοιπόν υπεγράφη  από πολλούς συναδέλφους και την περασμένη Τρίτη κοινοποιήθηκε σε εμάς το έντυπο από τρομοκρατημένους εργαζόμενους. Διασταυρώσαμε ότι είναι αληθινό και το δημοσιοποιήσαμε.
Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο συντάκτης του. Αφού όμως τέτοιο έντυπο διανεμήθηκε μόνο στο νοσοκομείο Καρδίτσας και σε κανένα άλλο είναι εσωτερική πρωτοβουλία του ίδιου του νοσοκομείου.
Ούτε γνωρίζουμε εάν ήταν εν γνώσει του Διοικητή ούτε έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητούμε τα λεγόμενά του, ότι δηλαδή δεν το γνώριζε.
Όμως το  κατάπτυστο έντυπο διανέμονταν στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου  που διοικεί. Είναι δουλειά των διοικούντων να βρουν ποιος έχει την ευθύνη σύνταξης και διανομής αυτού. Εμείς καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε το συμβάν. Που είναι η διασπορά ψευδών ειδήσεων; Ο Υπουργός Υγείας που ζήτησε την παραίτησή του καταλόγισε την ευθύνη  στον Διοικητή.  Όχι να προσπαθούν
να τα ρίξουν σε εμάς που ξεσκεπάσαμε αυτή τη ντροπή.
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα», καταλήγει.