Μ. Δερμιτζάκης :«Η Ελλάδα σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό»

Tον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης σε ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν ανήμερα των Θεοφανείων στους Ιερούς Ναούς της χώρας.

Παρά τα μέτρα, τις απαγορεύσεις και τους υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων, οι εικόνες συνωστισμού των πιστών μόνο lockdown δεν θύμιζαν. Τόσο μέσα όσο και έξω από τις εκκλησίες σε πολλά σημεία της Ελλάδας, πλήθος κόσμου έσπευσε να παρακολουθήσει την λειτουργία αλλά και να κοινωνήσει , μην υπολογίζοντας τον κίνδυνο διασποράς της νόσου.

Ο κος Δερμιτζάκης ανέφερε ξεκάθαρα πως ο συνωστισμός αυτός μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση με τον κορωνοϊό, καθώς προειδοποίησε ότι δεν θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν ξαναπαρθεί απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και αν παραταθούν τα σκληρά μέτρα.

Επισυνάπτοντας δύο φωτογραφίες από τον Ναό της Μητρόπολης Πειραιά όπου πιστοί έσπευσαν να κοινωνήσουν έγραψε: «Κατόπιν τούτου μην απορεί κανείς γιατί η Ελλάδα θα βρίσκεται σε αυστηρά μέτρα και lockdown για πολύ καιρό, και ίσως και με κλειστά σχολεία πάλι σύντομα. Κρίμα…»