Μ. Παγώνη: «Δεν φταίει μόνο ο κόσμος για την διασπορά, αλλά και εμείς που λέγαμε πως τα πήγαμε μια χαρά τα Χριστούγεννα»

«Θα πρέπει να αυξηθούν πολύ τα τεστ ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά από τυχόν συμπτωματικούς και να γίνει σωστή ιχνηλάτηση των επαφών».

Ανήσυχη για τα αποτελέσματα που θα φέρουν οι εικόνες συνωστισμού που επικράτησαν το Σαββατοκύριακο στα ανοιχτά μαγαζιά εμφανίστηκε σήμερα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στο Open είπε πώς τα αποτελέσματα θα φανούν σε περίπου δύο εβδομάδες και τόνισε την ανάγκη διενέργειας πολλών τεστ αυτή την εβδομάδα ώστε να διαπιστωθεί η διασπορά από τυχόν συμπτωματικούς και να γίνει σωστή ιχνηλάτηση των επαφών.

Μάλιστα δεν δίστασε να επιρρίψει ευθύνες στους ειδικούς και λοιμωξιολόγους καθώς όπως είπε η χαλαρότητα ορισμένων ίσως προέκυψε από τα καλά λόγια των ειδικών που επαναλάμβαναν πώς στις εορτές πήγαμε καλά και δεν υπήρξε διασπορά του ιού.

«Φταίμε και εμείς, και πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί κάναμε αγώνα και δεν πρέπει να κλείσουν πάλι τα μαγαζιά» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, σε δραματικό τόνο υποστήριξε πώς σε ενδεχόμενο κατακόρυφης αύξησης κρουσμάτων στο σύστημα υγείας δεν θα αντέξει καθώς και κόπωση υπάρχει και αυξημένος φόρτος λόγω του εμβολιασμού.