Νέα μέθοδος «σκοτώνει» τη γρίπη και δίνει ελπίδες στη μάχη κατά της Covid -19

Έναν νέο τρόπο ανακάλυψαν οι επιστήμονες για να μας απαλλάξουν από τη γρίπη που μας ταλαιπωρεί κάθε χρόνο και όπως όλα δείχνουν η ανακάλυψη αυτή μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στην αντιμετώπιση της νόσου Covid -19. 

Οπως όλα δείχνουν είμαστε πολύ κοντά στην καλύτερη αντιμετώπιση της γρίπης σύμφωνα με όσα αναφέρουν ερευνητές από το UC Riverside. Μπορεί να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό όμως σύμφωνα με την ανακάλυψή τους βρήκαν έναν νέο τρόπο για να μπλοκάρουν ένα συγκεκριμένο στέλεχος του ιου από τη διαδικασία πρόσβασης στην ανθρώπινη πρωτεΐνη η οποία και το βοηθά να αντιγράφεται στα κύτταρά μας.
Την ώρα που αυτά τα ευρήματα είναι μόνο η αρχή, οι ερευνητές έχουν αρκετές ελπίδες μέχρι την ανακάλυψη μιας νέας θεραπείας πολύ αποτελεσματικής κατά της γρίπης. Επίσης, αυτή η ανακάλυψή τους μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική και στην μάχη κατά του κορονοϊού. Ίδωμεν.

Η γρίπη απειλεί την υγεία όλων μας κάθε χρόνο «σκοτώνοντας» πολύ νέους και πολύ ηλικιωμένους ασθενείς, με το CDC υπολογίζει ότι η γρίπη στερεί τη ζωή περίπου 12,000 με 50.000 Αμερικανών ετησίως.

Τα εμβόλια που υπάρχουν για την γρίπη αυτή τη στιγμη, τα οποία λειτουργούν εκπαιδεύοντας στην ουσία το ανοσοποιητικό μας σύστημα να αναγνωρίζει και να επιτίθεται στην γρίπη δεν είναι πλήρως αποτελεσματικά. Η ιατρική επιστήμη δεν έχει βρει την άκρη σχετικά με αυτό το θέμα. Αρκετοί επιστήμονες θεωρούν ότι το αντιγριπικό εμβόλιο δεν «δουλεύει» πλήρως γιατί το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι περίπλοκο.

Πως η νέα μέθοδος «σκοτώνει» τη γρίπη

Ο μόνος τρόπος για να μολύνει ο ιός της γρίπης τον άνθρωπο είναι με την είσοδο στα κύτταρα μας. Έπειτα αντιγράφεται και μολύνει περισσότερα κύτταρα. Το πιο σημαντικό όπως αναφέρει ο Jiayu Liao, ένας αναπληρωτής καθηγητής βιομηχανικής είναι σύμφωνα με προηγουμένη ανακάλυψη ότι οι δύο πιο κοινές μεταλλάξεις της γρίπης ( γρίπη Α και Β) χρειάζονται μια μοναδική συγκεκριμένη πρωτεΐνη για να μπορέσει να εκμεταλλευτεί με επιτυχία τα ανθρώπινα κύτταρα.

Η τελευταία μελέτη βασίζεται σε αυτή την ανακάλυψη. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μπλοκάροντας αυτή την απαραίτητη πρωτεΐνη μπορούν να σταματήσουν την γρίπη Β από την αντιγραφή της. Χωρίς την πρωτεΐνη αυτή, ο ιός καθίσταται αδύνατο να πολλαπλασιάσει τον εαυτό μου μέσα στα κύτταρα.