Νέα μέτρα στο τραπέζι για την ανάσχεση της πανδημίας – Ξανά σκέψεις για απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα

Εκρηκτική δείχνει να είναι η κατάσταση με τα κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας, ενώ παράλληλα η αύξηση του ιικού φορτίου, αλλά και οι εκτιμήσεις των ειδικών για μέχρι και 10.000 κρούσματα την μέρα κάνουν ξανά την Επιτροπή να βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων την αναπροσαρμογή των μέτρων.

Το τελευταίο 24ωρο υπάρχει έντονη συζήτηση ανάμεσα στους επιστήμονες, που κάνουν τις εισηγήσεις στην Κυβέρνηση, να επανέλθουν μέτρα από το… παρελθόν και τις εποχές της καραντίνας τα οποία αν τελικά υιοθετηθούν θα επηρεάζουν τόσο τους εμβολιασμένους, όσο και τους ανεμβολίαστους.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχει η σκέψη για επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη 1 τα μεσάνυχτα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές, με το σκεπτικό πως στους χώρους εστίασης και διασκέδασης η διασπορά του ιού είναι αρκετά μεγάλη.

Έτσι παρά το γεγονός πως η Κυβέρνηση έχει και ακόμα στα χέρια της πλάνα για την ανάσχεση του κορωνοϊού, όπου ενεργό ρόλο θα αναλάβει και ο ιδιωτικός τομέας υγείας, οι ανησυχητικές προβλέψεις των ειδικών κάνουν τους πάντες να επαναξιολογούν τα δεδομένα, με όλα είναι ξανά στο τραπέζι.