Νηπιοτροφείο Καλλιθέας- Μιχάλης Γιαννάκος: «Δεν εμβολιάστηκαν, δεν γίνονται συχνά τεστ»

«Δεν εμβολιάστηκαν, δεν γίνονται συχνά τεστ στο Νηπιοτροφείο της Καλλιθέας», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με τα κρούσματα που βρέθηκαν στο Νηπιοτροφείο στην Καλλιθέα.

Ο κ. Γιαννάκος σε ανακοίνωση του μίλησε για τα κρούσματα του Νηπιοτροφείου στην Καλλιθέα και δήλωσε:

«Το νηπιοτροφείο στη Καλλιθέα φιλοξενεί  παιδιά  τα οποία πηγαίνουν σχολείο και σε άλλες δραστηριότητες. Εποπτεύεται από το Υπουργείο Εργασίας. Υπηρετούν 33 εργαζόμενοι.

 Μία εργαζόμενη εμφάνισε πρώτη συμπτώματα. Δεν αποκλείεται όμως να κόλλησε και η ίδια από ασυμπτωματικά παιδιά καθότι τα φιλοξενούμενα παιδιά  βγαίνουν στη κοινότητα.

Οι εργαζόμενοι και τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή δεν εμβολιάσθηκαν. Δεν είναι στο πρόγραμμα από υπουργείο και ΕΟΔΥ να εμβολιασθούν κατά πρωταιρεότητα.

Το επισημαίνουμε για μην ακούσουμε πάλι δικαιολογίες. Με τόσα κρούσματα σιγόβραζε ο ιός για πολλές ημέρες. Πως όμως να εντοπισθούν τα πρώτα κρούσματα και να απομονωθούν όταν δεν γίνονται τακτικά προληπτικά τεστ από ΕΟΔΥ σε εργαζόμενους και παιδιά. Ειδικά τώρα που πολλές κινητές   ομάδες  του ΕΟΔΥ ασχολούνται με τον εμβολιασμό των προνοιακών μονάδων και τα τεστ λιγόστεψαν». 

Υπενθυμίζουμε ότι στην δομή βρέθηκαν πέντε κρούσματα αρχικά, και τώρα στην περιοχή της Καλλιθέας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής συνολικά 65 θετικά κρούσματα.