Νοσοκομείο Κιλκίς: Νέες εστίες κορωνοϊού- Έντονη ανησυχία για διασπορά και καταγγελίες για απαράδεκτες συνθήκες

Για απαράδεκτες συνθήκες νοσηλείας περιστατικών κορωνοϊού στο νοσοκομείο του Κιλκίς, κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ παραθέτοντας σχετικές φωτογραφίες.

Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρός της, Μιχάλης Γιαννάκος «στο Νοσοκομείο Κιλκίς η κατάσταση είναι απαράδεκτη. Καλούμε τον Διοικητή της 4ης ΔΥΠΕ που έχει  κάνει πολλές θετικές παρεμβάσεις στα νοσοκομεία ευθύνης του να λάβει δραστικά μέτρα.  Μέσα σε μία εβδομάδα στην Ορθοπεδική Κλινική  που συστεγάζεται με την Χειρουργική κλινική βρέθηκαν 4 εργαζόμενοι και 4 ασθενείς θετικοί στο κορωνοϊό», δηλώνει χαρακτηριστικά ενώ επισημαίνει πως 120 εργαζόμενοι τουλάχιστον νόσησαν στο Νοσοκομείο. Η διαχείριση των περιστατικών είναι επικίνδυνη. Ύποπτα κρούσματα του ιού βρίσκονται στον ίδιο χώρο μαζί με τα θετικά. Ανάπτυξη κλινικών κορωνοϊού χωρίς να πληρούν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας».
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ οι συνθήκες είναι απαράδεκτες καθώς, «στο τμήμα covid-19 εδώ και δύο μήνες, δεν υπάρχει μη μολυσματικός χώρος για διάλειμμα, δεν υπάρχει μη μολυσματική τουαλέτα, δεν υπάρχει βρύση για πλύσιμο χεριών κατά την αποχώρηση. Οι εργαζόμενοι δεν τρώνε επί 8 ώρες, δεν πίνουν νερό για να μην χρειαστεί να ουρήσουν και όταν αποχωρούν δεν υπάρχει βρύση για να πλυθούν και πηγαίνουν σε άλλα τμήματα με αποτέλεσμα να γίνεται εσωτερική διασπορά.

Φωτογραφία εργαζομένου του νοσοκομείου Κιλκίς με πλαστική σακούλα αντί για ποδονάρια.


Ύποπτα και θετικά κρούσματα νοσηλεύονται στο ίδιο τμήμα covid-19 με κίνδυνο να υπάρχει εσωτερική επιμόλυνση. Υπάρχουν διάσπαρτες φιάλες οξυγόνου 50 λίτρων σε θαλάμους ασθενών μη στερεωμένες. Διεγερτικός ασθενής έπεσε από το κρεβάτι και έριξε την φιάλη.
Στο νοσοκομείο βρίσκεται κλιμάκιο ελεγκτών από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Έχουμε  στη διάθεσή μας αναφορές γιατρών που επιβεβαιώνουν τα παραπάνω λεγόμενα», τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.