Νοσοκομείο Λαμίας: Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με Novavax

Καλύτερα τα πράγματα από το μέτωπο των νοσηλειών…

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 ξεκινούν επίσημα οι εμβολιασμοί κατά της covid-19 με το εμβόλιο Novavax σε όλα τα Νοσοκομεία της 5ης ΥΠΕ, ανάμεσά τους και το Νοσοκομείο Λαμίας.

Η πλατφόρμα για τα ραντεβού άνοιξε και οι πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, μπορούν να επιλέξουν το συγκεκριμένο εμβόλιο της αμερικανικής εταιρίας που βασίζεται στις πρωτεινικές υπομονάδες, όπως το κοινό εμβόλιο της γρίπης, αλλά και πολλά άλλα γνωστά εμβόλια, όπως του τετάνου, του κοκκύτη, ακόμη και του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV), της ελονοσίας, καθώς και του εμβολίου της ηπατίτιδας Β.

Τα εμβολιαστικά κέντρα Novavax της 5ης ΥΠΕ θα λειτουργούν μόνο τις Τετάρτες και στο Νοσοκομείο Λαμίας θα γίνονται από τις 08:00’ το πρωί έως τις 20:00’ με ημερήσια δυναμικότητα 80 εμβολιασμούς.

Από Δευτέρα έως Σάββατο από 08:00’ έως 20:00’ θα εξακολουθούν να λειτουργούν εννέα εμβολιαστικές γραμμές για ενήλικους και παιδιά με το εμβόλιο της Pfizer, ενώ κάθε Δευτέρα υπάρχει εμβολιαστική γραμμή Johnson.

Δεν υπάρχει πλέον εμβολιαστική γραμμή για το εμβόλιο της Moderna που βασίζεται στην ίδια τεχνολογία με αυτό της Pfizer.

Νέες νοσηλείες

Ύφεση παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε περιστατικά βαριάς νόσησης από κορωνοϊό. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν μόλις δύο εισαγωγές, ενώ είχαμε κι ένα εξιτήριο με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στην Κλινική Covid να φτάνει στους 23.

Την ίδια ώρα στη ΜΕΘ παραμένουν έξι (6) ασθενείς, ενώ σε όλη την 5η ΥΠΕ οι ασθενείς σε Εντατική είναι 26.

Πηγή: lamiareport.gr