Νοσοκομείο Covid Πτολεμαϊδας: Λειτουργεί χωρίς λοιμωξιολόγο – Τι απαντά ο διοικητής του νοσοκομείου

Το νοσοκομείο αναφοράς Covid στην Πτολεμαΐδα λειτουργεί χωρίς λοιμωξιολόγο από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και ξέσπασε η πανδημία!

«Οι συνάδελφοι επικοινώνησαν το πρόβλημά τους με την ομοσπονδία μέσω εμού, και έβγαλε η ομοσπονδία χτες μια ανακοίνωση που στηρίζει και συνδικαλιστικά καλύπτει τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι από τον προηγούμενο Μάρτη χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Λοιμωξιολόγος δεν υπήρξε ποτέ και δεν υπάρχει σε όλα τα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας», είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

«Οι παθολόγοι όλων των νοσοκομείων έχουν δώσει την ψυχή τους. Είναι ήρωες. Λοιμωξιολόγος δεν υπάρχει. Πνευμονολόγος ήρθε στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας από τον Νοέμβριο. Το πρώτο κύμα το αντιμετώπισαν χωρίς πνευμονολόγο και λοιμωξιολόγο. Τώρα έχουν οριστεί τα νοσοκομεία Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Γρεβενών ως νοσοκομεία αναφοράς. Τα νοσοκομεία αναφοράς έχει τέτοια προβλήματα που οι συνάδελφοι εκφράζουν την αγωνία τους. ΜΕΘ υπάρχει. Οι παθολόγοι κάνουν ό,τι μπορούν», συνέχισε ο ίδιος.

«Στο πρώτο κύμα μόνο το Μποδοσάκειο ήταν νοσοκομείο αναφοράς. Στο δεύτερο κύμα όλα τα νοσοκομεία τα υποχρέωσαν να έχουν κλινική Covid. Τώρα που αναμένεται τρίτο κύμα, έχουν πάλι ορίσει νοσοκομεία αναφοράς, αυτά που ανέφερα. Οι άνθρωποι εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν πάρει άδεια, θα πέσουν κάτω», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.