Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στα νοσοκομεία – Ανατριχιαστικές δηλώσεις από την Ματίνα Παγώνη

Για την δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Δευτέρας (8/11) που εκτός των άλλων αποκάλυψε πως ζητήθηκαν ράντζα από το «Σωτηρία» ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες που υπήρχαν.

«Είχαμε μια νύχτα πάρα πολύ δύσκολη, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου. Πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία. Από τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα».

«Βλέπουμε αποτέλεσμα του συνωστισμού των προηγούμενων ημερών είναι ένας αριθμός και από εκεί. Οι ασθενείς είναι μεταξύ 28 έως 45 ετών και οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν. Και τα non COVID βαριά περιστατικά», ανέφερε η κ. Παγώνη.

«Ζητάμε ράντζα από το Σωτηρία»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κλήθηκε να σχολιάσει μια φωτογραφία που τράβηξε συγγενής ασθενούς που είναι στο νοσοκομείο «Σωτηρία», χωρίς κορωνοϊό, και δείχνει ράντζα στους διαδρόμους, τονίζοντας πως αυτή είναι η κατάσταση σε όλες τις κλινικές, ενώ αποκάλυψε πως πλέον μπαίνουν κρεβάτια ακόμα και στις οφθαλμολογικές πτέρυγες των νοσοκομείων.

«Έχει γεμίσει το νοσοκομείο από περιστατικά non COVID, ενώ για τα COVID κλείσαμε κλινικές non COVID για να μπουν μέσα. Τώρα είναι η σειρά της Αττικής, μετά τη Θεσσαλονίκη. Τους έχουμε ξεπεράσει. Είναι τραγικές οι στιγμές από χθες το βράδυ. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η εφημερία, δεν ξέρω τι θα γίνει μέχρι το μεσημέρι είναι φοβερό.

Ξέρεις τι σημαίνει να δανείζεσαι ράντζα από το διπλανό νοσοκομείο; Το προσωπικό είναι το ίδιο συν αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί… Αυτοί θα αντιμετωπίσουν αυτά που αντιμετωπίζουν συν όλα αυτά. 

Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική, η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας, δεν το συζητάμε. Όταν φτάσει σε ένα σημείο να γεμίσει το νοσοκομείο με ράντζα που σημαίνει ότι δε θα μπορέσει να διαχειριστεί όλους τους αρρώστους γιατί είναι πάρα πολλοί, ένα προσωπικό πιεσμένο και κουρασμένο που δεν έχει πάρει άδειες γιατί υπάρχει αναστολή αδειών, καταλαβαίνετε ότι από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ γιατί μπαίνει ο χειμώνας και ήδη ξεκίνησαν οι ιώσεις» προειδοποίησε.

«Ποια Χριστούγεννα; Προσοχή να μην βρεθείτε σε ράντζα»

Τέλος η Ματίνα Παγώνη κλήθηκε να απαντήσει πως θα είναι η κατάσταση στην χώρα μας τα Χριστούγεννα αναφέροντας συγκεκριμένα «Ποια Χριστούγεννα; Ο καθένας να προσπαθήσει να διαφυλάξει την οικογένειά του, να πάρει μέτρα προστασίας για να μη βρεθεί σε ράντζο. Οι Πορτογάλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Οι Ιταλοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς; Αυτό δεν το δέχομαι. Αν δεν εμβολιαστούμε να πάμε 80% plus δεν πρόκειται να γίνει τίποτε».