Οδοντιατρικός Σύλλογος: Όχι στην απόφαση για μη συνταγογράφηση των ιδιωτών γιατρών στους ανασφάλιστους

Διαμαρτυρία του Οδοντιατρικού Συλλόγου περί ανασφάλιστων πολιτών και συνταγογράφησης.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος της Κέρκυρας:
Εν μέσω πανδημίας, με υποστελεχωμένα τα αγροτικά ιατρεία και όλες τις δημόσιες δομές υγείας, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή το εξής μέτρο: Όλοι οι Ιδιώτες ιατροί, όλων των ειδικοτήτων , δεν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν κανένα φάρμακο και εξετάσεις σε ανασφάλιστους πολίτες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, το μέτρο της υποχρεωτικής συνταγογράφησης, μόνο στις δημόσιες δομές υγείας, θα τεθεί σε εφαρμογή, μετά τις 30 Απριλίου 2022, αφού θα έχει συγκροτηθεί ο κατάλογος εξαιρέσεων που αφορούν παιδιά, νεφροπαθείς, αιμοκαθαρόμενους κλπ.
οι πολίτες υφιστανται πλέον διαχωρισμό στην αντιμετώπιση τους στο σύστημα υγείας και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας πιστεύει ότι η εφαρμογή του μέτρου θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στην ευαίσθητη αυτή κοινωνική ομάδα, ενώ θα επιβαρύνει περαιτέρω τις δημόσιες δομές που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας
Δηλώνουμε, ότι η υγειονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας έχει αναδείξει την ανάγκη για μια ισχυρή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κέρκυρας εκφράζει την εντονότατη αντίθεση του στο μέτρο και ζητά την άμεση απόσυρση του για λόγους προστασιας της δημόσιας υγείας.

Πηγή: corfupress.com