ΟΕΝΓΕ: Ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας Ιθάκης εξετάζει και ενήλικες

Η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας στα νησιά βρίσκεται στο κόκκινο και παρά τις προσπάθειες και τα κίνητρα που δίνονται τα προβλήματα παραμένουν.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ότι στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης παιδίατρος εφημερεύει μόνος του και για ενήλικες ασθενείς. Το περιστατικό δεν είναι το μόνο, καθώς κάτι ανάλογο είχε καταγγείλει και η ΠΟΕΔΗΝ για το Κέντρο Υγείας Τήνου, όπου υπηρετούν 1 παιδίατρος, 1 μικροβιολόγος, 1 οδοντίατρος και τα παθολογικά περιστατικά τα εξετάζει η παιδίατρος.

«Οι αρμόδιοι για το Κ.Υ Ιθάκης αυθαιρετούν, για δεύτερη φορά μετά από έξι χρόνια, όσον αφορά το πρόγραμμα εφημεριών στο Κ.Υ Ιθάκης.
Συγκεκριμένα, οι αρμόδιοι υποχρεώνουν τον Παιδίατρο του Κ.Υ να εφημερεύει μόνος του και για τους ενήλικες ασθενείς. Αυτό προφανέστατα συνιστά αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και έκθεση σε κίνδυνο τον πληθυσμό του νησιού, με τον εξαναγκασμό Παιδιάτρου να εφημερεύει, αντιμετωπίζοντας ενήλικες ασθενείς από τους οποίους πολλοί είναι υπέργηροι», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της.
Σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, «η αυθαιρεσία αυτή, την προηγούμενη φορά (2018) είχε αναιρεθεί μετά από παρεμβάσεις της ΟΕΝΓΕ αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλληνίας ο οποίος και τώρα έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση – καταγγελία». Η ΟΕΝΓΕ καλεί τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας «να αναιρέσουν άμεσα αυτή την επικίνδυνη αυθαιρεσία».