Οι Χανιώτες αξίζουν καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και την απαιτούν

Αρκεί μία βόλτα στα χωριά των Χανίων και η επίσκεψη σε πέντε – έξι καφενεία για να αντιληφθεί κάποιος τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χανιώτες στον τομέα της υγείας. Αν και μιλάμε για την εκλογική περιφέρεια, από την οποία έλκει την καταγωγή του και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, το νοσοκομείο “Άγιος Γεώργιος” στις Μουρνιές Χανίων μοιάζει και είναι τόσο υποβαθμισμένο, ώστε οι ντόπιοι υποχρεώνονται να ταξιδέψουν μέχρι το Ηράκλειο για να μπορέσουν να βρουν σοβαρή υγειονομική φροντίδα. Άρα, ο κόσμος διανύει στην καλύτερη των περιπτώσεων 140 χιλιομέτρων για να δει ένα γιατρό ή, για να κάνει ένα χειρουργείο. 

Οι Χανιώτες δείχνουν απογοητευμένοι όταν η συζήτηση πηγαίνει στον τομέα της υγείας. Αν και όλοι τους είναι υπερήφανοι άνθρωποι και σπάνια λένε σε κάποιον τρίτο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όταν μιλούν μεταξύ τους, ακούγονται πολλά παράπονα. 

Οι συνθήκες της υγειονομικής φροντίδας προκαλούν πολλά ερωτηματικά. Πέρα από την καταγωγή του πρωθυπουργού, στα Χανιά εκλέγεται και η αδερφή του, η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία περνάει αρκετές μέρες τον χρόνο στα Χανιά. 

Η σημερινή κυβέρνηση έχει άλλους δύο βουλευτές στην περιοχή. Τον Αλέξανδρο Μαρκογιαννάκη και τη Σέβη Βολουδάκη. Αλλά για να μην επικεντρωνόμαστε στη σημερινή κατάσταση, τα προβλήματα υπήρχαν και παλαιότερα. Από τα χρόνια που ήταν αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο Σφακιανός, Παύλος Πολάκης του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, η απαξίωση του νομαρχιακού νοσοκομείου ήταν διαχρονική και απλά έφτασε σήμερα η κατάσταση στο “μέχρι εδώ και μη παρέκει”

Οι Χανιώτες αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής και ασφαλώς καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Τους το οφείλουν και οι πολιτικοί της περιοχής, αλλά και συνολικά η πολιτεία. Εμείς θίγουμε το θέμα και περιμένουμε την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου Υγείας.