Ο Γιάννης «πετάει» ξανά για Βερολίνο – Θερμή η ανταπόκριση των πολιτών στην έκκληση της «Π»

Συγκινεί και συγκλονίζει η ιστορία του 16χρονου Γιάννη από τα Καβάσιλα Ηλείας.

Ο Γιάννης Μεμπέλι, το 16χρονο παλληκαράκι από τα Καβάσιλα που με την περιπέτεια υγείας του, την οποία ανέδειξε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» πριν από ενάμιση μήνα, έχει συγκινήσει όλη την Ελλάδα, είναι έτοιμος για ένα ακόμα ταξίδι ζωής!

Αγωνία για τον 16χρονο Γιάννη – Έκκληση ανθρωπιάς για πτήση ζωής!

Χάρη στην ευαισθησία γνωστών, φίλων, αγνώστων, μα πάνω απ’ όλα ανθρώπων, ο Γιάννης ετοιμάζεται να ξαναπάει στο Βερολίνο για μία ακόμα λεπτή επέμβαση στο κεφάλι, σε ειδικό Κέντρο της γερμανικής πόλης. Η αγάπη του κόσμου ήταν αθρόα όλο αυτό το διάστημα, το ποσό των 25.000 ευρώ που απαιτείτο μαζεύτηκε, με τη συνδρομή και της «Παιδικής Χαράς», και ο Γιάννης μετράει τις μέρες για την πτήση ελπίδας Νο2. Θα «πετάξει» αρχές Ιουνίου, όταν αναρρώσει από μια μικροεπέμβαση στα δάχτυλα του ποδιού του, απόρροια της πολύμηνης ακινησίας του…

Η οικογένειά του έσπευσε να ευχαριστήσει από καρδιάς και με πραγματικά συγκινητικό τρόπο την εφημερίδα «Πελοπόννησος», που από την πρώτη στιγμή έβγαλε το θέμα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, λόγω της μεγάλης ιδιαιτερότητάς του.

«Σας ευχαριστούμε μέσα απ’ την καρδιά μας για όλα όσα κάνατε για τον Γιάννη. Χάρη και στη δική σας συμβολή μαζεύτηκε το ποσό για να πάει το παιδί στο Βερολίνο…», μας έλεγε χθες, φανερά συγκινημένη, στενή φίλη της οικογένειας.

Τι λέει το ζωντανό ρεπορτάζ:

Ο Γιάννης θα υποβληθεί σε δεύτερη επέμβαση στο κεφάλι του, αυτή τη φορά για να αποκατασταθεί, όσο είναι εφικτό, το σοβαρό πρόβλημα παραμόρφωσης του προσώπου του, που προκλήθηκε από το αιμαγγείωμα. Την επέμβαση θα κάνει ο ίδιος χειρουργός που έκανε και την πρώτη.

Η χαρμόσυνη είδηση είναι, επίσης, ότι με τις 25.000 ευρώ που μαζεύτηκαν, μένει καβάντζα ένα ποσό για να μπορέσει ο Γιάννης να πάει τον Οκτώβριο στη Γενεύη σε ειδική οφθαλμολογική κλινική για να υποβληθεί σε επέμβαση στο μάτι του, που κι αυτό πειράχτηκε από το αιμαγγείωμα.

Και το αποκορύφωμα, που πιστοποιεί πως ακόμα υπάρχουν ανάμεσά μας, και πολλοί μάλιστα, επιστήμονες που πρώτα είναι άνθρωποι: και ο χειρουργός που θα κάνει τη 2η επέμβαση στο Βερολίνο, και ο χειρουργός που θα κάνει την επέμβαση στη Γενεύη, δεν θα πάρουν ούτε ευρώ αμοιβή. Τα όποια έξοδα (τα συνολικά 25.000 περίπου) αφορούν έξοδα μετάβασης του Γιάννη και του πατέρα του και έξοδα νοσηλείας στις δύο κλινικές. Αν οι χειρουργοί έπαιρναν τη συνήθη «αποζημίωση» για τέτοιου είδους επεμβάσεις, το κόστος θα είχε εκτοξευθεί σε μάλλον απλησίαστα επίπεδα.

Ο Γιάννης Μεμπέλι, όμως, έχει μπροστά του ν’ ανέβει κι άλλα δύσκολα σκαλιά στον Γολγοθά του.

Ηδη τον παρακολουθεί διατροφολόγος, γιατί μετά την πολύμηνη ακινησία του, άλλαξε ο μεταβολισμός του, πήρε κιλά και τώρα μπαίνει σε πρόγραμμα. Οι φυσικοθεραπείες του είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Συνεχίζει να μετακινείται μόνο με καροτσάκι. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά αν θα περπατήσει ξανά και πότε…
Ο πατέρας του, όμως, λέει συνεχώς…«πάμε βήμα-βήμα. Να φτιάξουμε το πρόσωπο και το μάτι και μετά έχει ο Θεός και για τα υπόλοιπα. Είναι μεγάλος μαχητής ο Γιάννης…».

Εκτός από την «Παιδική Χαρά», που έσυρε πρώτη τον αγώνα για τη συλλογή χρημάτων, βοήθησε πολύ και η οργάνωση «Δίνουμε αγάπη, δίνουμε ζωή».

Πρωτεργάτης της φιλανθρωπικής αυτής οργάνωσης, που ιδρύθηκε το 2013, είναι ο πρώην σκοπιανός μέσος της Παναχαϊκής, Ντέγιαν Μιλοσέσκι.

Ο Γιάννης σε ηλικία 6 ετών διαγνώστηκε με σηραγγώδες αιμαγγείωμα στον εγκέφαλο, μία τρομακτικά ύπουλη και σπανιότατη ασθένεια.

Τέλη Αυγούστου του 2021, στα 15 του, υπέστη σοβαρή επιπλοκή και έπεσε σε κώμα… Ο πατέρας του τον πήγε στο ΠΓΝΠ στο Ρίο, όπου έμεινε σχεδόν ενάμιση μήνα διασωλημένος.

Τελικά, ένας χειρουργός από το Βερολίνο, στο «CHARITE», έχοντας λάβει τον φάκελο του Γιάννη, απάντησε: «Φέρτε μου το παιδί και θα το παλέψω…».Ο Γιάννης μετά από λίγες μέρες χειρουργήθηκε. Εμεινε πάνω από έναν μήνα εκεί. Επέστρεψε ζωντανός (αυτό προείχε…), αλλά παραμορφωμένος. Το πρόσωπό του, στη μια πλευρά, είναι σαν κερί που έχει λιώσει… Και το μάτι του υπέστη βλάβη…

Πηγή: pelop.gr