Ο καθηγητής Β. Μαργαρίτης εξηγεί το τι συμβαίνει με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό και τις ακίδες του ιού

Δυστυχώς υπάρχει αρκετή επιστημονική παραπληροφόρηση κ είναι δύσκολο να προλαβαίνουμε να απαντάμε σε όλα. Πρόσφατα δημοσιευθήκαν 2 μελέτες που δείχνουν πως η ακίδα του ιού από μονή της(χωρίς τον ιό) μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο ενδοθήλιο των αγγείων κ στους πνεύμονες. Δυστυχώς αυτό αμέσως συνδέθηκε με τις ακίδες που μπορούν να παράγουν τα εμβόλια κ συνεπώς τα εμβόλια να είναι αμέσως επίσης  βλαπτικά.

Στο άρθρο https://blogs.sciencemag.org/pipeline/archives/2021/05/04/spike-protein-behavior απαντάται αναλυτικά γιατί αυτό ΔΕΝ ισχύει κ μάλιστα στην 1η μελέτη τονίζεται στα συμπεράσματα η προστατευτική δράση των εμβολίων. Εν συντομία: ο ιός με τις ακίδες του μπορεί να μολύνει αιματογενώς το σώμα μας κ να βλάψει τα ενδοθήλια των αγγείων. Στον εμβολιασμό όμως, η ένεση γίνεται ενδομυϊκά όχι στα ενδοαγγειακά, για αυτό προτιμάται ο δελτοειδής μυς(χωρίς πολλά αγγεία).Έτσι το υγρό του εμβολίου “χτυπάει” τα μυϊκά κύτταρα κ υπόλειμμα του πάει στο λεμφικό σύστημα όχι στην αιματική κυκλοφορία.

Έτσι, όταν τα κύτταρα αρχίζουν να εκφράζουν την πρωτεΐνη ακίδα σαν απάντηση στο εμβόλιο, δεν έχουμε πολλαπλασιασμό του ιού/ακίδων όπως συμβαίνει στην πραγματική λοίμωξη, αλλά η πρωτεΐνη ανεβαίνει στην επιφάνεια του κυττάρου, όπου παραμένει κ προκαλεί την ανοσολογική απάντηση. Αλλά ακόμη κι αν μικρή ποσότητα κυκλοφορήσει στο αίμα όταν τα σωματίδια mRNA ή αδενοϊού των εμβολίων «χτυπούν» κύτταρα έξω από το ήπαρ ή το σημείο της ένεσης, εξακολουθούν να τα προκαλούν να εκφράσουν την πρωτεΐνη ακίδα που παραμένει αγκιστρωμένη στις επιφάνειές τους, χωρίς να την αφήσουν στην κυκλοφορία του αίματος (επιβεβαίωση από τον ΕΜΑ).