Ο νούμερο #1 χειρότερος χυμός για το λίπος στην κοιλιά

Δεν είναι όλοι οι χυμοί υγιεινοί και ορισμένοι μπορεί να αυξήσουν το λίπος στην κοιλιά σου.

Όσον αφορά τα περισσότερα φαγητά και ποτά, η υπερβολή ακόμα και σε θεωρητικά υγιεινές τροφές μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένα αρνητικά αποτελέσματα για την υγεία. Ο χυμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Παρόλο που οι χυμοί μπορεί να είναι υγιεινοί και να προσφέρουν κάποια οφέλη, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε το σωστό είδος και δεν επιδίδεστε σε λάθη.

Η διαιτολόγος Amy Goodson εξηγεί στο eatthis ότι κανένα φαγητό ή ποτό δεν προκαλεί κοιλιακό λίπος. Ωστόσο, εάν λαμβάνετε περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε, μπορεί, μακροπρόθεσμα, να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους και στο πρόσθετο κοιλιακό λίπος. Επομένως, τα ροφήματα με ζάχαρη , όπως ορισμένοι χυμοί και smoothies με προσθήκη ζάχαρης, μπορεί να είναι παράγοντας περιττών θερμίδων και μπορεί να μην το παρατηρήσετε καν. Όταν λέμε χυμούς με ζάχαρη, δεν μιλάμε για 100% χυμούς που είναι καθαροί χυμοί και δεν περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα.

Ενώ στους περισσότερους ανθρώπους έρχεται στο μυαλό τους η σόδα , λεμονάδα και τα ενεργειακά ποτά όταν σκέφτονται τα ζαχαρούχα ποτά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι χυμοί, τα smoothies και άλλα θεωρητικά «υγιεινά» ποτά θα μπορούσαν επίσης να προσθέτουν ζάχαρη και θερμίδες .

«Ο χυμός έχει ενδιαφέρον γιατί όλοι οι χυμοί παρέχουν ζάχαρη με τη μορφή φρουκτόζης, μιας φυσικής ζάχαρης που βρίσκεται στα φρούτα», εξηγεί ο Goodson. «Ορισμένοι χυμοί, όπως ο 100% χυμός πορτοκάλι, όμως, παρέχουν περισσότερα θρεπτικά οφέλη από άλλους».

Για παράδειγμα, ο Goodson υποστηρίζει ότι ο 100% χυμός ροδιού παρέχει επίσης αντιοξειδωτικά και κάλιο ενώ ο 100% χυμός πορτοκαλιού παρέχει βιταμίνη C και ορισμένες συγκεκριμένες βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Έτσι, ενώ καταναλώνετε ζάχαρη, είναι μια ζάχαρη πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που έχει επίσης οφέλη για την υγεία.

Ωστόσο, κάποιοι χυμοί έχουν πρόσθετη ζάχαρη και λιγότερα θρεπτικά συστατικά.

Ο διαιτολόγος Lauren Manaker, MS, RDN, ανέφερε στο eatthis ότι τα «πορτοκαλί» ποτά μπορεί να είναι κακές επιλογές χυμού .

«Υπάρχουν πολλές επιλογές πορτοκαλί ποτών εκεί έξω που μοιάζουν σαν να είναι 100% χυμός πορτοκαλιού, ενώ στην πραγματικότητα, είναι φτιαγμένες με προσθήκη ζάχαρης και αφύσικα συστατικά», λέει ο Manaker. «Η κατανάλωση πολλών προστιθέμενων σακχάρων μπορεί να συμβάλει στη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά, και ορισμένες από αυτές τις ποικιλίες συνεισφέρουν πολύ λίγα μικροθρεπτικά συστατικά αν υπάρχουν καθόλου. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να επιμείνετε σε 100% χυμό πορτοκαλιού εάν θέλετε ένα ρόφημα με γεύση πορτοκαλιού».