Πάνω από 109.000 αιτήσεις για Freedom Pass μέσα σε 24 ώρες

Tις 109.000 έφτασαν οι αιτήσεις για την απόκτηση του Freedom Pass μέσα σε μία μόνο μέρα, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς. Υπενθυμίζεται, πως το Freedom Pass δικαιούνται όσοι νέοι έως 25 ετών εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού

Ο υφυπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για «έναν πάρα πολύ ικανοποιητικό αριθμό». Αποκάλυψε ότι από τους 250.000 δικαιούχους νέους που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού οι 109.000 έχουν ήδη κάνει αίτηση για το freedom pass.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως κάποια προβλήματα της εφαρμογής του Freedom Pass, σχετικά με τα email που δεν στέλνονταν στους δικαιούχους, έχουν ήδη επιλυθεί.

Σημείωσε πως αμέσως μετά την ανακοίνωση του Freedom Pass στις 28 Ιουνίου, πάνω από 500.000 νέοι προγραμμάτισαν το ραντεβού τους για να εμβολιαστούν ενώ δήλωσε ότι  «πλησιάζουμε το 30% σε αυτή την κατηγορία».

Ανέφερε πως «θέλουμε να  διατηρήσουμε αυτό τον ρυθμό εμβολιασμών ώστε στα τέλη του Αυγούστου ή τις αρχές του Σεπτέμβρη να βρισκόμαστε κοντά στο 70% που είναι ο στόχος μας» και σημείωσε πως: «Αύριο ξεπερνάμε τη χορήγηση 10 εκατ. δόσεων εμβολίων στη χώρα μας».

Τέλος, μίλησε και για τον κατ’ οίκον εμβολιασμό και διευκρίνισε ότι «την αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό την κάνει ο ιατρός του ενδιαφερόμενου, όχι ο ίδιος. Θα δικαιολογήσει τις ασθένειες που έχει ο ενδιαφερόμενος και πρέπει να εμβολιαστεί κατ’ οίκον. Από εκεί και πέρα έχει δημιουργηθεί μια λίστα ιατρών από την περιοχή του ενδιαφερόμενου, ένας εκ’ των οποίων έρχεται στο σπίτι του».