Πάτρα: Απειλές στην οικογένεια της 9χρονης Τζορτζίνας – Πότε αναμένεται το πόρισμα

Η οικογένεια στην Πάτρα, που έχασε τρία παιδιά σε διάστημα λίγων ετών, καταγγέλλει πως δέχεται απειλές. Μια γυναίκα καλεί σε συγκέντρωση έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, ώστε να πάνε να λιντσάρουν την μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου.

Και ενώ δικαστικός λειτουργός «ξεσπούσε» με μηνύματα – μέσω της εφημερίδας «Πελοπόννησηος» – να σταματήσουν κάποιοι να γίνονται «ντετέκτιβ» του CSI, για τη γνωστή υπόθεση με τον θάνατο των τριών κοριτσιών, η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να δέχεται απειλητικά μηνύματα για την οικογένειά της από χρήστες του facebook και γενικότερα του διαδικτύου, που νομίζουν ότι… «εντόπισαν» τον «δολοφόνο»!

Οπως δήλωσε στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας Γιάννης Κόττας, εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»!

Και δεν είναι το μοναδικό. Εκατοντάδες είναι αυτοί που εξακολουθούν και γράφουν ό,τι τους κατέβει, χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο, ενώ αθηναϊκές εκπομπές «αποκαλύπτουν» ένα ευαίσθητο δεδομένο, για μία γυναίκα και μητέρα, κάτι που της συνέβη ενώ η Τζωρτζίνα βρισκόταν στο νοσοκομείο και μάλιστα οι γιατροί τής είπαν ότι θα έπρεπε να το κάνει, δίνοντάς της τις κατάλληλες συμβουλές.

Την ίδια ώρα, άλλο κανάλι της Αθήνας στην προσπάθειά του να «ερευνήσει» την υπόθεση, είχε πείσει να μιλήσει στην κάμερα ο «τατουατζής» που είχε κάνει το τατουάζ στη Ρούλα Πισπιρίγκου.
Σε άλλο κανάλι, τους έκανε εντύπωση πως και τα τρία συμβάντα με τα τρία κορίτσια έγιναν… σαββατοκύριακο!

Δεν έχουν ξεκινήσει καταθέσεις στο Εγκληματολογικό

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το «Εγκληματολογικό» της Ασφάλειας Αθηνών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει τη διενέργεια καταθέσεων από γιατρούς. Οι γιατροί του Νοσοκομείου «Παίδων» θα κληθούν πρώτοι, καθώς η κατάθεσή τους αναμένεται να φωτίσει πολλές πτυχές της «σκοτεινής» αυτής υπόθεσης. Αλλωστε ας μην ξεχνάμε πως εκεί κατέληξε η Τζωρτζίνα.

Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Ανδρέας Ηλιάδης όσο και η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, δήλωσαν χθες στην «Π» πως είναι στη διάθεση των Αρχών, αν τους χρειαστούν, ώστε να καταθέσουν. Και οι δύο μάλιστα είπαν πως δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια υπόθεση να ακούγονται φωνές ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν.

Υπόθεση θανάτων τριών παιδιών: Απειλές κατά του ζευγαριού Δασκαλάκη – Στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας
Ο Ανδρέας Ηλιάδης.

«Εμείς σώσαμε τη Τζωρτζίνα την πρώτη φορά. Τον Απρίλιο. Το θυμάστε αυτό. Την σώσαμε και περιμένουμε θεσμικά να κληθούμε για πιθανή κατάσταση. Κάποιοι γιατροί έκλαψαν όταν σώθηκε αυτό το κορίτσι. Σώσαμε τότε μία ζωή» καταλήγει ο κ. Ηλιάδης.

Παιδίατροι του Καραμανδανείου και ο Α. Ηλιάδης

Και οι γιατροί του Καραμανδανείου όπως και του ΠΓΝΠ αναμένεται να ρίξουν φως στην υπόθεση. Αλλωστε είναι αυτοί οι οποίοι πολλάκις ασχολήθηκαν με τα παιδιά και ειδικά με την Τζωρτζίνα. Τόσο ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης όσο και οι εξειδικευμένοι παιδίατροι του Καραμανδανείου θα μιλήσουν για τα περιστατικά που αφορούν την πορεία της υγείας του παιδιού, το πώς κατέληξε στην ΜΕΘ και ό,τι περίεργο παρατήρησαν στη διάρκεια της νοσηλείας της ώστε να απαντηθούν όσα περισσότερα ερωτηματικά μπορούν.

Περιμένουν τις τοξικολογικές μέχρι αρχές Μαρτίου

Σε επίπεδο ερευνών, αυτό που περιμένουν πλέον είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο της, αλλά είναι πιθανό να δώσουν στοιχεία και για τους θανάτους των δύο αδερφών της. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου. Ο ιατροδικαστής και πραγματογνώμονας Σωκράτης Τσαντίρης, που διορίστηκε μετά τον πρώτο θάνατο, ανέφερε σε δηλώσεις του πως τρεις αιφνίδιοι θάνατοι στην ίδια οικογένεια δεν είναι αδύνατο να συμβούν, αλλά παράλληλα είναι δύσκολο.

Ικανοποίηση στην οικογένεια για την παρέμβαση δικαστικού

Υπόθεση θανάτων τριών παιδιών: Απειλές κατά του ζευγαριού Δασκαλάκη – Στην «Π» ο δικηγόρος της οικογένειας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη φαίνεται η οικογένεια από την παρέμβαση του πατρινού δικαστικού λειτουργού χθες στην «Π». Η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου φάνηκε ανακουφισμένη από το γεγονός ότι παρεμβαίνει σε μία προσπάθεια να σταματήσει όσους λένε ανακρίβειες. Η μητέρα φάνηκε επίσης ενοχλημένη από το γεγονός πως κάποια ρεπορτάζ καναλιών, κυρίως «κουτσομπολίστικων» εκπομπών, ασχολήθηκαν και με την προσωπική της ζωή.

Οταν ο Μάνος Δασκαλάκης μιλούσε για τη Μαλένα και η Ρούλα για την Ιριδα

Η οικογένεια Δασκαλάκη είχε χτυπηθεί από την τραγωδία για πρώτη φορά το 2019. Οταν έφυγε η μόλις 3,5 ετών Μαλένα. Εκείνη την εποχή ο πατέρας Μάνος Δασκαλάκης είχε δηλώσει για την περιπέτεια της υγείας της δευτερότοκης κόρη του: «Ηταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της.

Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία. Νοσηλευτήκαμε για έξι μέρες στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή.

Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σ’ εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ενα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Εναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους.

Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν.

Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Αγιοι”. Είναι “Αγιοι”. Ενα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε. Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ηταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει».

Για την Ιριδα και τον θάνατό της είχε μιλήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, η τραγική μάνα: «Πριν 7 μήνες σε κράτησα στην αγκαλιά μου… χθες έβλεπα το βίντεο που ανάρτησε η υπέροχη μαμά σου… χαμογέλασα στα σκέρτσα σου… σήμερα στο δρόμο να φέρω στη ζωή μια νέα ζωή μαθαίνω ότι έχασα εσένα…. μικρό μου ουράνιο τόξο… μικρή μου Ιριδα…! Η ψυχή μου μαύρισε όπως εκείνη τη νύχτα…»!

Οι απειλές

Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογένειας από την Πάτρα κατήγγειλε ότι εστάλη μήνυμα με παραλήπτες τους γονείς από μία κυρία (σ.σ.: το όνομα της οποίας γνωρίζουν οι συνήγοροι) και στο οποίο «καλεί κόσμο να μεταβούν έξω από το σπίτι της οικογένειας να βρουν τη μητέρα και να τη λιντσάρουν»! Στο εν λόγω ρεπορτάζ δεν αναφέρεται αν έχει επιληφθεί του θέματος η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, εκτός από αποκρουστικό για τους γονείς των αδικοχαμένων κοριτσιών, είναι κι εξόχως ανησυχητικό, που έχουν άλλο ένα θέμα να αντιμετωπίσουν μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα καταστάσεων.

Πότε θα βγουν οι εξετάσεις της 9χρονης

Όσον αφορά στις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, αυτές αναμένονται ακόμα.
Οι πληροφορίες του τοπικού μέσου αναφέρουν πως τα αποτελέσματα αναμένονται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, αρχές Μαρτίου.