Πάτρα: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για εμβολιασμούς σε… μπουφάν

«Θύελλα» αντιδράσεων προκάλεσαν στην Πάτρα οι καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς, σύμφωνα με τις οποίες άτομο φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί και την πεθερά του, ώστε τα εμβόλια να μην μπουν στους οργανισμούς τους αλλά στα… μπουφάν τους.

Έτσι, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών, Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα ή μη των καταγγελιών που έγιναν στο pelop.gr, σχετικά με γιατρό εμβολιαστικού κέντρου, ο οποίος φέρεται να έχει κάνει ψευδείς εμβολιασμούς έναντι αμοιβής.

Η αντίδραση της κας Αθανασοπούλου, μόλις είδε το δημοσίευμα ήταν άμεση, καθώς οι καταγγελίες κρίθηκαν ως ιδιαιτέρως σοβαρές. Η υπόθεση ανατέθηκε σε ήδη πταισματοδίκη, ο οποίος άμεσα θα ξεκινήσει την έρευνα.

Η αποκάλυψη έχει προκαλέσει σάλο πανελλαδικά από την Δευτέρα που βγήκε στο φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα, «επώνυμη»Πατρινή ισχυρίζεται πως τουλάχιστον δύο άτομα (ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιχειρηματίας ο πρώτος και κομμώτρια η δεύτερη) πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν πιστοποιητικό μέσω εικονικού εμβολιασμού.

Μάλιστα, ο πρώτος φέρεται να έδωσε 650 ευρώ για τον ίδιο, τη σύζυγο, το παιδί του και την πεθερά του, ενώ φέρεται να έκανε το εμβόλιο στο μπουφάν που φορούσε, χωρίς να σηκώσει καν το μανίκι.

Το θέμα προκάλεσε αντιδράσεις σε τοπικό επίπεδο. Ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος τόνισε ότι η αποκάλυψη διερευνάται εξονυχιστικά και ότι τα box στα οποία γίνονται οι εμβολιασμοί είναι πάντοτε ανοιχτά, ενώ οι χώροι επιθεωρούνται.

«Αν χρειαστεί να κλείσει η πόρτα, μπαίνει και δεύτερος γιατρός καθώς αυτό ορίζουν οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν οριστεί για την αποφυγή δόλιων πράξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου, τόνισε ότι μερίδα πολιτών στην Πάτρα έχει βρει διάφορους τρόπους να παρακάμψει το σύστημα και ότι η Πολιτεία πρέπει να διασφαλίσει τον έλεγχο με την παρουσία τουλάχιστον δύο ατόμων σε κάθε εμβολιασμό.

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι υπάρχουν και άτομα που έχουν εμβολιαστεί πολλές φορές για λογαριασμό άλλων έχοντας λάβει αμοιβή, θέτοντας την υγεία τους σε κίνδυνο.