Πάτρα: Μητέρα και νεογνό νοσηλεύονται στο Ρίο με κορωνοϊό

Ώρες αγωνίας σημειώνονται στο νοσοκομείο του Ρίου, καθώς μια 23χρονη και το μόλις 8 μηνών βρέφος από την Δυτική Αχαΐα, νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κορωνοϊό. Σημειώνεται ότι η νεαρή μητέρα βρίσκεται διασωληνωμένη.

Σύμφωνα με τον πεθερό της 23χρονης, Φίλιππος Λιάκος, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, όλα ξεκίνησαν πριν πέντε ημέρες, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο MEGA.

Η νεαρή που εγκυμονούσε, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με δέκατα, όπου διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Εκεί, λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε, οι γιατροί αναγκάστηκαν να προχωρήσουν εσπευσμένα σε τοκετό και αμέσως διασωλήνωσαν τόσο τη μητέρα όσο και το βρέφος.

Το βρέφος, το οποίο αποδείχτηκε αργότερα αρνητικό στον κορωνοϊό, έχει πλέον διαφύγει τον κίνδυνο, έχει αποδιασωληνωθεί και νοσηλεύεται στη παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι η 23χρονη νοσηλεύεται ακόμα και βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτα νόσησαν ο κ. Λιάκος, μετά η σύζυγός του και στη συνέχεια ο γιος του και η νύφη του, δηλαδή η 23χρονη κοπέλα που έχει διασωληνωθεί. Ο κορωνοϊός χτύπησε αρχικά την πόρτα του σπιτιού τους τέλη Φεβρουαρίου όταν ο Φίλιππος Λιάκος ένιωσε τα πρώτα συμπτώματα.

«Εγώ πριν 22 ημέρες ένιωσα τα πρώτα συμπτώματα. Έκανα το τεστ, βγήκα θετικός, η γυναίκα μου αρνητική. Στην αρχή νοσούσα ελαφριά μετά άρχισα να χειροτερεύω. Στην τρίτη μέρα κόλλησε και η γυναίκα μου» τόνισε ο Φίλιππος Λιάκος.

Ήταν θέμα χρόνου να νοσήσει και η νύφη του, η οποία διένυε τότε τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της.

«Το παιδί είναι καλά. Διασωληνώθηκε αλλά λόγω της προωρότητας. Το έχουμε αποδιασωληνώσει από το μεσημέρι. Είναι σε καλή κατάσταση. Η 23χρόνη είχε πνευμονία και είναι στην Μονάδα. Κάθετη μετάδοση από τη μητέρα στο παιδί που εγκυμονεί είναι πολύ σπάνια. Το πιο πιθανό είναι ότι το μωρό θα είναι αρνητικό στον κορωνοϊό. Στην παιδιατρική κλινική είχαμε πάρα πολλά κρούσματα. Τώρα έχουμε δύο θετικά κρούσματα και δύο ύποπτα και ένα στο Παίδων που έχει περάσει τον ιό και παρουσιάσε μια μικρή επιπλοκή» δήλωσε ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής στο Νοσοκομείο του Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου