Πάτρα: Παρέμβαση Μητσοτάκη για πατρινή μητέρα με ΑΜΕΑ που χάνει το σπίτι της

Η περιπέτεια της Μαρίας Αντωνοπούλου στου «Ψάχου» με τράπεζα και άλλες οφειλές

Ενα απρόσμενο τηλεφώνημα από τη γενική Γραμματεία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έλαβε η Μαρία Αντωνοπούλου, που όπως έχει ειδοποιηθεί από δικαστικό επιμελητή της Πάτρας, σήμερα θα πρέπει να εγκαταλείψει το σπίτι της στην περιοχή «Ψάχου», λόγω οφειλών και εκπλειστηριασμού ως α’ πρώτης κατοικίας, από τράπεζα.

Το πρόβλημα της συμπολίτισσας, που είναι μητέρα 4 παιδιών κι ένα εκ των οποίων είναι ΑΜΕΑ, είχε αναδείξει η «Π» προ καιρού και όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός ευαισθητοποιήθηκε, με στόχο να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει τη μονογενεϊκή οικογένεια.

Θυμίζουμε, ότι εκτός των οφειλών στην τράπεζα, που την «πετούν» άλλωστε στον δρόμο, η κ. Αντωνοπούλου έχει να αντιμετωπίσει και οφειλές σε ΔΕΚΟ και αλλού. Οι συσσωρευμένες οφειλές ξεπερνούν τα 1.600 ευρώ στη ΔΕΥΑΠ και προσεγγίζουν τα 4.000 ευρώ στη ΔΕΗ. Οι μόνοι της οικονομικοί πόροι, είναι το ΚΕΑ (240 ευρώ τον μήνα) και το επίδομα ΑΜΕΑ (315 ευρώ) για το παιδί της το οποίο έχει ποσοστό αναπηρίας 67%

Η ίδια δηλώνει προφανή οικονομική αδυναμία να ανταποκριθεί στις αυξημένες βιοτικές ανάγκες και είχε ζητήσει τουλάχιστον μια στοιχειώδη παράταση εξώσεως από την τράπεζα, ώστε να μπορέσει να βρει κάποιο οίκημα και να στεγάσει τα παιδιά της.

Οπως είχε πει στην «Π»: «Δεν έχω χρήματα ούτε για τη μεταφορική. Πού θα πάμε; Πού θα μείνουμε; Οταν μάλιστα το ένα μου παιδί έχει ιδιαίτερες ανάγκες, λόγω της αναπηρίας του; Δεν έχω πού να πάω. Δεν υπάρχει κανένας συγγενής να μας βοηθήσει. Τουλάχιστον να μας έδιναν μια μικρή παράταση, ώστε να τελειώσουν το σχολείο τα παιδιά…».

Οπως φαίνεται όμως, η σημερινή έξωση είναι αμετάκλητη…

Πηγή: pelop.gr