Πάτρα: Στη ΜΕΘ Παίδων 6χρονη που παραλίγο να πνιγεί στη θάλασσα

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην παραλία Ζαχάρως, 6χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο του Ρίου.

Το κοριτσάκι έπαιζε στη θάλασσα το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ήπιε μεγάλη ποσότητα νερού και έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως έγινε αντιληπτό από τη μητέρα του, όπου σε κατάσταση πανικού, έβγαλε το παιδί από την θάλασσα και προσπάθησε με όσα μέσα γνώριζε, να το επαναφέρει.

Άμεση ήταν η επέμβαση ναυαγοσώστη που υπήρχε στην περιοχή, ο οποίος έσπευσε προκειμένου να κάνει ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι, ενώ ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ το οποίο μετέφερε την 6χρονη αρχικά Κέντρο Υγείας Κρεστένων, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν την σοβαρότητα της κατάστασης και έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Εκεί το παιδί υπέστη ανακοπή, όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν και να το διασωληνώσουν. Η 6χρονη μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου και στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου οι γιατροί καταβάλουν προσπάθειες ώστε να σταθεροποιήσουν την κατάστασή της, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Το εξάχρονο κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και την αδελφή του, είχαν έρθει στην Ελλάδα και στα Μακρίσια, από όπου κατάγονται για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, από την Ελβετία όπου διαμένουν μόνιμα.