Πέθανε από κορωνοϊό 36χρονος στην Ορεστιάδα

Από την ζωή σε ηλικία 36 ετών έφυγε ένας άντρας, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες νοσηλευόταν ΜΕΘ στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης καθώς είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Σοκ προκάλεσε στην περιοχή της Ορεστιάδας ο θάνατος 36χρονου που νοσηλευόταν εδώ και λίγες ημέρες με Covid 19 διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. 

Ο άτυχος νεαρός από το χωριό Καστανιές, του δήμου Ορεστιάδας, οι οποίες βρίσκονται από το περασμένο Σάββατο σε αυστηρό lockdown, είχε αρχικά μεταφερθεί με ήπια συμπτώματα σε θάλαμο Covid-19.

Ομως η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου μετά το μεσημέρι χθες Πέμπτη εξέπνευσε, ανεβάζοντας σε τρεις τον θλιβερό απολογισμό των θανάτων από κορονoϊό στην περιοχή. Την Τρίτη, είχαν αφήσει την τελευταία τους πνοή επίσης στη ΜΕΘ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, 59χρονος από χωριό της Ορεστιάδας και 78χρονη από την περιοχή του Διδυμοτείχου.

Οι πληροφορίες από το χωριό του άτυχου 36χρονου αναφέρουν ότι και άλλα μέλη της οικογενείας του νοσούν από κορονoϊό, αλλά ευτυχώς με ήπια συμπτώματα. Κι όλα αυτά ενώ οι Καστανιές παραμένουν ως τα ξημερώματα του Σαββάτου 15 Μαΐου σε αυστηρό lockdown, λόγω των πολλών κρουσμάτων που εντοπίστηκαν κυρίως μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Γι’ αυτό άλλωστε προχθές πραγματοποιήθηκαν rapid test ανίχνευσης του κορονοϊού, ωστόσο και τα 110 δείγματα ήταν αρνητικά. Αρνητικά ήταν επίσης και τα 125 δείγματα στα rapid test που διενεργήθηκαν από τα κινητά κλιμάκια του ΕΟΔΥ στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Πάντως, το πρόβλημα παραμένει, ενώ υπάρχουν και άλλα άτομα που προέρχονται από την περιοχή της Ορεστιάδας και νοσηλεύονται στο Π.Γ.Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με κοροναϊό είτε στη ΜΕΘ, είτε στη μονάδα Covid-19.