Πέθανε 63χρονη στην Μυτιλήνη από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca

Έχασε δυστυχώς την μάχη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης όπου νοσηλευόταν από την 1η Απριλίου, μια 63χρονη γυναίκα που είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η περίπτωση της συγκεκριμένης γυναίκας έχει απασχολήσει την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνησης του ΕΟΦ αλλά και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μετά από λεπτομερή εξέταση του περιστατικού, ο θάνατος της 63χρονης φαίνεται να συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca. Άλλες δυο περιπτώσεις, του 35χρονου από την Κρήτη και της 60χρονης γυναίκας που νοσηλεύθηκε και δυστυχώς έχασε την μάχη μετά από επιπλοκές στο Γενικό Κρατικό, θεωρούνται άμεσα συνδεδεμένες με τον εμβολιασμό. Μάλιστα η 60χρονη γυναίκα είχε υποβληθεί και σε ακρωτηριασμό στο πόδι.

Η συχνότητα των περιστατικών ανεπιθύμητων ενεργειών από το εμβόλιο δεν ανησυχεί τους Έλληνες επιστήμονες και την εθνική επιτροπή εμβολιασμών καθώς όπως αναφέρουν, εντάσσεται στα στατιστικά αναμενόμενα πλαίσια.

Συνολικά στην χώρα μας έχουν γίνει 900.000 εμβόλια AstraZeneca.