Πέτσας: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά lockdown»

Ανοιχτό άφησε ο Στέλιος Πέτσας να υπάρξουν τοπικά lockdown σε περιοχές που αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού, ακόμα και σε νησιά εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ερωτώμενος σχετικά τόνισε πως ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, γι αυτό το λόγο η κυβέρνηση δεν αποκλείει τίποτα.

«Όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί» ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να χτιστεί το τείχος ανοσίας.

«Το τέταρτο κύμα πανδημίας θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία»

Πάντως ξεκαθάρισε πως η οικονομία δεν θα ξανακλείσει επειδή κάποιοι συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο. Επομένως δεν θα υπάρξει ξανά καθολικό lockdown.

«Αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης πως υπήρξε  αναπλήρωση των εισοδημάτων όσων είχαν ανάγκη κατά το lockdown προήλθε από τον προϋπολογισμό αλλά και τον εξωτερικό δανεισμό.

Σχετικά με την ενδεχόμενη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων είπε πως δε σημαίνει απαραίτητα πίεση στο Σύστημα Υγείας «επομένως αυτό θα είναι πρόβλημα για τους ανεμβολίαστους».

Για τη σημερινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την ΚΕΔΕ τόνισε ότι στόχος είναι μαζί με την αυτοδιοίκηση να καλυφθούν τα κενά που παρατηρούνται στην ταχύτητα των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Υποστήριξε επίσης πως υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που αναπαράγουν «ψεκασμένες θεωρίες» για τσιπ στα εμβόλια, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα όσα είχε δηλώσει ο Παύλος Πολάκης, λέγοντας πως παίζει και αυτό ρόλο στο να διστάζουν κάποιοι να εμβολιαστούν.