Πίεση στις ΜΕΘ: Αυξάνονται συνεχώς οι εισαγωγές κορωνοϊού στα νοσοκομεία

Τεράστια πίεση δέχονται τα νοσοκομεία σήμερα, αφού οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από κορωνοϊό αυξάνονται συνεχώς.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, τα εφημερεύοντα νοσοκομεία σήμερα κάνουν αρνητικά ρεκορ εισαγωγών περιστατικών κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει ο κ. Γιαννάκος «στο ΑΤΤΙΚΟ χθές εισήχθησαν 43 ασθενείς με κορωνοϊό, περισσότεροι από ποτέ. Στο Θριάσιο σήμερα μέχρι τώρα εισήχθησαν 10 ασθενείς με κορωνοϊό. Προσέρχονται βαριά περιστατικά στο νοσοκομείο. Στο Σωτηρία νοσηλεύονται  σταθερά περί τους 280 ασθενείς. Σήμερα 278. Κάθε ημέρα έχουμε αρνητικό ρεκόρ  ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ του Σωτηρία. Στις 84 κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό που διαθέτει σήμερα είναι καλυμμένες οι 79 και οι κενές κλίνες είναι μόνο 5. Καλύτερη είναι η κατάσταση στις ΜΕΘ του Ευαγγελισμού στις οποίες νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις 44 κλίνες. Στο ΑΤΤΙΚΟ νοσηλεύονται στις ΜΕΘ 11 ασθενείς στις 23 κλίνες. Στα υπόλοιπα νοσοκομεία οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Δεν είναι και πολλές. Με τόσες όμως εισαγωγές τις επόμενες ημέρες οι ΜΕΘ θα πιεσθούν ασφυκτικά.  ΠΡΟΣΟΧΗ μην φθάσουμε σε αυτοσχέδειες ΜΕΘ που οι γιατροί εντατικολόγοι στην Θεσσαλονίκη τις χαρακτήριζαν ο Θεός να τις κάνει ΜΕΘ. Επίταξη των ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα τώρα χωρίς αστερίσκους».

Κατάσταση των ΜΕΘ στην Αττική σήμερα

ΣΩΤΗΡΙΑ. 79 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 84 ΚΛΙΝΕΣ.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ. 31 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 44 ΚΛΙΝΕΣ.

ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ. 14 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 14 ΚΛΙΝΕΣ.

ΚΑΤ. 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 7 ΚΛΙΝΕΣ.

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. 11 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 11 ΚΛΙΝΕΣ.

ΕΛΠΙΣ 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΚΛΙΝΕΣ.

ΝΙΜΙΤΣ 4 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΚΛΙΝΕΣ.

ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ. 11 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΛΙΝΕΣ.

ΑΤΤΙΚΟ 11 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ςΤΙΣ 23 ΚΛΙΝΕΣ

ΘΡΙΑΣΙΟ 11 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 12 ΚΛΙΝΕΣ.

ΣΥΝΟΛΟ ΚΛΙΝΩΝ  217.

ΚΑΤΗΛΚΕΙΜΕΝΕΣ. 184.

ΚΕΝΕΣ. 33.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ θέλησε να αναφερθεί και στο περιστατικό της νοσηλεύτριας από την Κέρκυρα και δήλωσε τα εξής:

«Να μου επιτρέψεται να ξεκινήσω με τα ευχάριστα νέα για τη συνάδελφο  στο Νοσοκομείο  Κέρκυρας.  Μιλήσαμε  σήμερα  και είναι καλύτερα στην υγεία της. Συνεχίζει να  νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Δεν είχε  κανένα πρόβλημα υγείας πριν. Καλό είναι να μην γίνονται διαγνώσεις από την  Αθήνα. Στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, οι γιατροί και η διοίκηση  αντιμετωπίζουν το ζήτημα με υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας την κίτρινη καρτέλα. και την απέστειλαν  στον ΕΟΦ και το  υπουργείο Υγείας. Η κίτρινη καρτέλα συμπληρώνεται για συγκεκριμένο λόγο.

Χάσαμε χθές και τον 25ο  συνάδελφο από κορωνοϊό. Την τρίτη  16 Φεβρουαρίου 10 π.μ. έχουμε απεργία  και συγκέντρωση έξω απλο το υπουργείο Εργασίας  στις 10 π.μ. για να διεκδικήσουμε την ένταξη μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, , τον χαρακτηρισμό των θανόντων  συναδέλφων από κορωνοιο ως εργατικών ατυχημάτων, την μονιμοποίηση των εκτάκτων».