Παγώνη: Σε 1,5 μήνα οι οδηγίες για την 3η δόση του εμβολίου – Πότε βγάζουμε τις μάσκες

Σε ενάμιση μήνα περίπου αναμένεται να δοθούν οι οδηγίες για τη χορήγηση της τρίτης δόσης σε όσους είχαν εμβολιαστεί στην πρώτη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως εκτίμησε σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Παγώνη εκτίμησε πως ενδεχομένως να μη χρειαστούν όλοι να λάβουν τρίτη δόση ενώ εξήγησε πως όσοι εμβολιάζονται την παρούσα περίοδο θα χρειαστούν επαναληπτική δόση μετά από ένα χρόνο.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις μάσκες στις διακοπές, η κ. Παγώνη τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να τις φορούν και μάλιστα ειδικά σε περιπτώσεις συνωστισμού, όπως στα σοκάκια ενός νησιού.

Η ίδια σημείωσε πως όταν το ποσοστό εμβολιασμού αγγίξει το 80%, τότε οι πολίτες δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες –ούτε καν σε εσωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών είπε πως η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι βελτιωμένη, ωστόσο η αποκλιμάκωση των διασωληνωμένων ασθενών αργεί, καθώς απαιτούνται πολυήμερες νοσηλείες.

Πρόσθεσε δε, πως η πίεση που δέχεται το σύστημα είναι μεγάλη από άλλους ασθενείς, εξηγώντας παράλληλα πως οι τελευταίες εφημερίες ήταν πολύ δύσκολες αλλά όχι εξαιτίας του κορωνοϊού.