Παξοί: Μετέφεραν 94χρονη σε καρότσα γιατί χάλασε το ασθενοφόρο

Αδιανόητες εικόνες καταγράφηκαν στους Παξούς όπου 94χρονη γυναίκα που χρειάστηκε ιατρική περίθαλψη αναγκάστηκε να μπει σε καρότσα φορτηγού αφού το ασθενοφόρο είχε χαλάσει.

Ο διευθυντής του κέντρου Υγείας Παξών Μιχάλης Κάντας μίλησε για την απίστευτη περιπέτεια 94χρονης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την έλλειψη προσωπικού και ασθενοφόρων.

«Είχαμε κανονίσει τη μεταφορά της συγκεκριμένης ασθενούς από την προηγούμενη ημέρα. Είχαμε βρει οδηγό γιατί αυτός που έχουμε στο Κέντρο Υγείας βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια. Προέκυψε ένα θέμα. Ξαφνικά δεν έπαιρνε μπροστά το ασθενοφόρο. Χειριζόμαστε ένα ασθενοφόρο 22 ετών στο οποίο είχε γίνει μία γενική επισκευή πριν δύο χρόνια, περίπου 5.500, έγινε η κάλυψή της άμεσα από την διοίκηση», είπε αρχικά.

«Ξαφνικά δεν μπόρεσε να μεταφερθεί με το κανονικό δρομολόγιο με το δελφίνι στις Κέρκυρα γιατί προέκυψε το πρόβλημα αυτό με τη βλάβη την ηλεκτρολογική. Κάποια διαρροή υπάρχει στο ασθενοφόρο. Ηλεκτρολογείο δεν υπάρχει στο νησί, υπάρχει μόνο συνεργείο. Κάποια ώρα αργότερα, το μεσημέρι, αποκαταστήσαμε τη βλάβη. Ήρθε ένα έκτακτο δρομολόγιο στο δελφίνι και οι άνθρωποι έφυγαν άρον – άρον. Αυτό το άρον – άρον στο νησί είναι πολλές φορές συνηθισμένο», συμπλήρωσε.

Το ευτύχημα είναι πως η γυναίκα είναι καλά στην υγεία της και δεν κινδυνεύει η ζωή της.

Πηγή: corfupress.gr