«Παράθυρο» για επέκταση υποχρεωτικού εμβολιασμού στους 50ρηδες από κυβερνητικά χείλη

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και μεταξύ άλλων ερωτήθηκε για την υποχρεωτικότητα στους άνω των 50. «Είναι κάτι το οποίο θα δει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, ανάλογα με το πώς θα πάνε οι εμβολιασμοί», τόνισε, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι υπέρ αυτού του μέτρου γενικότερα.

«Στην αρχή αυτό που κάναμε ήταν να πείσουμε τους περισσότερους. Γιατί είπαμε υποχρεωτικότητα άνω των 60; Γιατί έχουμε τον δεύτερο γηραιότερο πληθυσμό στην Ευρώπη μετά την Ιταλία», πρόσθεσε.

Αναφορικά με την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας είπε: Η πανδημία μας έχει οδηγήσει σε απίστευτα αδιέξοδα, ακόμα και η επιστημονική κοινότητα δεν συμφωνεί σε πολλά βασικά πράγματα. O κόσμος ψάχνει μία ελπίδα ότι θα διαχειριστούμε την κρίση με σοβαρό τρόπο για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.

«Την ώρα που άλλες χώρες της ΕΕ χαλάρωναν τα μέτρα, εμείς κρατήσαμε κάποια αυστηρά μέτρα, επομένως ο Πρωθυπουργός αποφάσισε ότι αυτή τη στιγμή αποφάσισε να μην κλείσουμε καθώς τα στοιχεία που έχουμε μας επιτρέπουν να μην γίνουν κάποιοι περιορισμοί», επεσήμανε σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο.

«Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει τις επόμενες 15 μέρες, ωστόσο η Ελλάδα βρίσκεται ένα βήμα μπροστά. Αν σε κάτι συμφωνεί η επιστημονική κοινότητα, είναι στην πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης», κατέληξε.