Παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα έληγαν την 1η Φεβρουαρίου

Ανάσα μιας εβδομάδας δόθηκε σε όσους έχουν πιστοποιητικά εμβολιασμού που λήγουν 1η Φεβρουαρίου λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Την ολιγοήμερη παράταση της ισχύος των πιστοποιητικών εμβολιασμού ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, χθες κατά την ενημέρωση με φόντο τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Όπως είπε ο υπουργός, δεδομένου ότι, λόγω της κακοκαιρίας, δεν μπόρεσαν να εμβολιαστούν αρκετοί πολίτες που είχαν προγραμματίσει το ραντεβού τους, δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού από 31 Ιανουαρίου έως και 7 Φεβρουαρίου.

Αυτό σημαίνει, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας, ότι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και έχουν περάσει 7 μήνες έως και την 7η Φεβρουαρίου, θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση, αλλιώς θα λογίζονται ως ανεμβολίαστοι.

Ποιοι εμβολιασμένοι θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και τι σημαίνει

Σε περίπτωση που δεν προσέλθουν για την τρίτη δόση, παρά την παράταση που δόθηκε, τότε αυτομάτως θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υπόκεινται στους εξής περιορισμούς:

Όσοι δεν είναι εμβολιασμένοι ή εχουν κάνει μόνο τις δύο δόσεις εμβολίου από 7 Φεβρουαρίου δεν θα μπορούν να εισέρχονται σε:

κλειστούς χώρους εστίασης
κέντρα διασκέδασης
θέατρα
κινηματογράφους
μουσεία
συνέδρια
γυμναστήρια

Θα πρέπει να έχουν αρνητικό rapid test για να μπουν σε:

λιανεμπόριο
ανοικτούς χώρους εστίασης
κομμωτήρια
εργασία
εκπαίδευση
υπηρεσίες αισθητικής
χώρους λατρείας