Παρέμβαση εισαγγελέα μετά την καταγγελία Βασιλακόπουλου για προπηλακισμό του σε ταβέρνα

Εισαγγελική παρέμβαση μετά την επίθεση σε Βασιλακόπουλο. Έρευνα για αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις.

Την παρέμβαση του διευθύνοντα Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, Σταμ. Δασκαλόπουλου, προκάλεσε η καταγγελία του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου ότι προπηλακίστηκε μέσα σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Όπως αναφέρει η «Ελευθερία» και μεταδίδει το onlarissa.gr, η παρέμβαση του εισαγγελέα αφορά δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά στο εάν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενες αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση, ποιες. Το δεύτερο σκέλος αφορά στο να διερευνηθεί εάν οι παθόντες θα υποβάλλουν έγκληση ή όχι με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής έγκλησης ολοκληρώνεται σε 3 μήνες.

Βασιλακόπουλος: «Με έπιασαν από τον λαιμό και με πέταξαν κάτω»

Για την καταγγελία ότι προπηλακίστηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο καθηγητής πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλοςαπορρίπτοντας παράλληλα τους ισχυρισμούς ότι η δική του παρέα ήταν εκείνη που δεν επιθυμούσε τον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Πιο γελοία τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνει. Εγώ είμαι εμβολιασμένος, έχω πιστοποιητικό εμβολιασμού και ευρωπαϊκό και ελληνικό, πέστε μου ένα λόγο για τον οποίο δεν θέλω εγώ έλεγχο» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο κ. Βασιλακόπουλος.

Περιγράφοντας το περιστατικό είπε ότι ένας νεαρός «τσαμπουκάς» και «μπρατσωμένος» όρμηξε στην παρέα και προκάλεσε συνάδελφό του να βγει έξω αν είναι άντρας και έλεγε πως κανείς δεν θα του πει τι θα γίνει στο δικό του μαγαζί.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούσαν να αποδεχθούν σε καμία των περιπτώσεων αυτό που τους λέγαμε, ότι αυτό που κάνουν δεν είναι νόμιμο και είναι και επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και η τοποθέτηση με πολύ άγριο τρόπο και αυτό που λέγετε λαϊκά “τσαμπουκά” είναι ότι εδώ είναι το δικό μας μαγαζί, κάνουμε ότι γουστάρουμε, αν δεν γουστάρετε ξεκουμπιστείτε από εδώ να τελειώνουμε» σημείωσε.

Όταν μάλιστα ο κ. Βασιλακόπουλος προειδοποίησε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό κατήγγειλε πως δέχθηκε απειλές ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο και θα τον βρουν στην Αθήνα στο νοσοκομείο που εργάζεται. «Μου είπανε ξεκάθαρα “τι νομίζεις ρε ότι θα σε φοβηθούμε γιατί βγαίνεις στον ΣΚΑΪ;”. Είπε ο ιδιοκτήτης “θα έρθω να σε βρω στην Αθήνα όπου δουλεύεις, το νοσοκομείο θα το βρω και θα έρθω, αν τολμήσεις να μείνεις το βράδυ στην Καλαμπάκα, όπου και να μείνεις, θα σε βρω και θα σου κάψω το αμάξι”», συνέχιζε να περιγράφει ο καθηγητής.

«Μπήκε μπροστά ο κ. Τρύφωνας όταν με πιάσανε από το λαιμό για να με πετάξουν κάτω μπήκε μπροστά να με προστατεύσει. Του ‘σκισαν το πουκάμισο, το δικό μου, με πέταξαν κάτω, ευτυχώς δεν χτύπησα το κεφάλι μου πέφτοντας. Για να κατανοήσετε τη συνέχεια του σκηνικού σηκωθήκαμε και φύγαμε και φωνάξαμε την αστυνομία και δεν πλακωθήκαμε στο ξύλο. Είμαστε πολιτισμένοι άνθρωποι», σημείωσε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Εξήγησε ότι οι απειλές που δέχεται είναι συνεχείς και φτάνουν τις 20 με 30 κλήσεις την ημέρα στο επαγγελματικό του τηλέφωνο.

Λουκίδης: Εγώ έκανα την παρατήρηση για τους ελέγχους των πιστοποιητικών

Σχετικά με το περιστατικό μίλησε στο Mega και ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής Πνευμονολογίας, που βρισκόταν μπροστά. «Ήμασταν μια παρέα 15 ατόμων που τρώγαμε στο συγκεκριμένο μαγαζί. Εγώ ως θεσμικός εκπρόσωπος αυτών, γιατί είμαι πρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, αποφάσισα να πάω και να συζητήσω με τους ιδιοκτήτες κάτι που είχαμε παρατηρήσει όλοι.

Δεν υπήρχε καμία επίπληξη. Η συζήτηση ξεκίνησε ότι ζείτε σε μια ωραία περιοχή, και είναι αμαρτία να ξανακλείσει. Πήγαμε φεύγοντας, με συγκαταβατικό και παραινετικό τρόπο και συμβουλευτική προσέγγιση. Η αντίδραση ήταν πολύ έντονη. Εμείς ως Πνευμονολογική Εταιρεία θέλουμε να αποκλιμακωθεί. Είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την προσπάθεια. Θα μπορούσε και αυτός να απαντήσει με ένα πιο συναινετικό τρόπο, εμείς δεν είμαστε ελεγκτές», τόνισε ο κ. Λουκίδης.

«Ίσως να έπρεπε να μην μπούμε καθόλου στην ταβέρνα. Δεν γνωρίζω αν ο συνοδός μας είχε πει ότι είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και να μην ελεγχθούμε. Όμως υπήρχαν δίπλα μας άλλες δύο παρέες από το συνέδριο, που δεν είχαν κανένα συνοδό, και δεν ήταν μαζί μας. Δεν ελέγχθηκαν ούτε αυτές. Το είδα ότι τράβηξαν και έσκισαν το πουκάμισο του κ. Βασιλακόπουλου. Υπήρχε σωματική και λεκτική βία», συνέχισε.

Είμαστε όλοι μαζί, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Αυτό το επεισόδιο είναι καταδικαστέο, δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα, δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά είναι κάτι που θα θέλαμε να το ξεχάσουμε γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα πρέπει να έχουμε όλοι μια συναίνεση», πρόσθεσε ο κ. Λουκίδης.

«Ο κ. Βασιλακόπουλος ενεπλάκη όταν είδε να υπάρχει έντονη αντίδραση, και αντέδρασε και αυτόςΕγώ δεν είχα καμία σωματική επαφή μαζί τους, απλώς ήταν λεκτικά πολύ έντονη η αντίδρασή τους. Το γεγονός καλώς ακούστηκε, και πρέπει να μας βάλει όλους στη σκέψη ότι είμαστε ένα μέρος της προσπάθειας που γίνεται», εξήγησε κλείνοντας.

Διαφορετική η εκδοχή του ιδιοκτήτη – Τι υποστηρίζει

Αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας στην Καλαμπάκα, όπου σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, έπεσε θύμα προπηλακισμού. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας υποστηρίζει πως όλοι οι έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στο μαγαζί του γίνονται κανονικά. Σύμφωνα με τον ίδιο, του ζητήθηκε από τον υπεύθυνο της ομάδας  να μην κοιτάξουν τα πιστοποιητικά των γιατρών, καθώς βιάζονται και όλοι τους ήταν εμβολιασμένοι.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας έχει δώσει κατάθεση στην αστυνομία και η ταβέρνα θα λειτουργούσε κανονικά χθες, Κυριακή. Σύμφωνα με όσα μαρτυρούν κάτοικοι της περιοχής, ελάχιστα είναι τα καταστήματα που κάνουν ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού, αναφέρει το ρεπορτάζ.