Παρατράγουδα στην Λέσβο με αρνητές του κορωνοϊού

Με παρατράγουδα άνοιξαν τα σχολεία, σήμερα Δευτέρα, στην Λέσβο με περιπτώσεις γονέων που αρνήθηκαν να κάνουν τα self test όπως προβλέπεται.

Σήμερα, λοιπόν, όπως εξηγεί στο stonisi.gr, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Τίμος Θεοφανέλλης, τέσσερις περιπτώσεις γονέων στη Μυτιλήνη αρνήθηκαν με ένταση να διενεργήσουν τα παιδιά τους το self- test, με αποτέλεσμα αυτά να μην μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης μάθημα και να πάρουν απουσίες.

Για τις επόμενες δύο εβδομάδες, τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δικαιούνται συνολικά τέσσερα tests (δύο για κάθε εβδομάδα) στα οποία περιλαμβάνεται και αυτό που έχουν ήδη παραλάβει. Ειδικότερα, από σήμερα, Δευτέρα, θα μπορούν να προμηθευτούν με μια επίσκεψη στο φαρμακείο δύο τεστ (θα γίνουν δύο καταχωρίσεις από τους φαρμακοποιούς), και την επόμενη εβδομάδα να παραλάβουν ακόμη ένα.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο self-test, οι απουσίες 1-2 ημερών μέχρι να γίνει το επαναληπτικό test δεν θα προσμετρώνται. Τα επαναληπτικά tests πρέπει να γίνονται εντός 24 ωρών, εξ ου και η λειτουργία των δημόσιων δομών και τις Κυριακές.

Το τεστ διενεργείται είτε το ίδιο το πρωί είτε το προηγούμενο βράδυ. Η δήλωση του αποτελέσματος και η έκδοση της βεβαίωσης για το αρνητικό τεστ γίνονται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Εάν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, αρκεί μία χειρόγραφη δήλωση με την αντιγραφή των στοιχείων της βεβαίωσης. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος αυτό δηλώνεται στην πλατφόρμα και επιβεβαιώνεται με δεύτερο τεστ σε δομή υγείας, ενώ ακολουθείται και η διαδικασία της αυτοαπομόνωσης.