Παροδική παράλυση της νοσοκόμας από την Κέρκυρα αναφέρει καθηγητής παθολογίας

Παροδική χαρακτήρισε ο καθηγητής Παθολογίας, Αχιλλέας Γκίκας, την παράλυση της νοσοκόμας από την Κέρκυρα που που εμφάνισε το σύνδρομο Guillain Barre μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου του κορονοϊο.

Ο κ. Γκίκας, είναι και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων και ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή δεν θα ασχοληθεί με το περιστατικό παράλυσης.

Μιλώντας στον ANT1 ο καθηγητής ανέφερε πως το σύνδρομο Guillain Barre είναι ένα φαινόμενο που συναντάται αρκετά συχνά στις νευρολογικές κλινικές.

Στην συνέχεια εξήγησε πως, «είναι πολύ συχνό και περνά συνήθως μετά από έξι μήνες» και διαβεβαίωσε πως το περιστατικό της νοσοκόμας στην Κέρκυρα, η παράλυση των κάτω άκρων της οποίας αποδίδεται στο σύνδρομο Guillain Barre, «θα το αναλάβουν οι συνάδελφοι από το νοσοκομείο των Ιωαννίνων και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας του κόσμου».

Επιπλέον, όταν άκουσε τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ να λέει ότι συνέδεσε την περίπτωση της παράλυσης με το εμβόλιο, για να αποζημιωθεί η νοσοκόμα, έκανε σαφές ότι, «η νοσοκόμα δεν θα αποζημιωθεί, γιατί θα της περάσει αυτό που έχει».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, αποκάλυψε τους λόγους για τους οποίους δήλωσε δημοσίως ότι η παράλυση της νοσοκόμας στο νοσοκομεία της Κέρκυρας προήλθε από το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Είμαστε υπέρ του εμβολίου και το φωνάζουμε. Αλλά αν δεν το συνδέσουμε με το εμβόλιο, η νοσοκόμα δε θα πάρει αποζημίωση και έχει δύο παιδάκια» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.