Πιθανός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε υγειονομικούς και φιλοξενούμενους σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Καθώς έχει ανοίξει η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού των υγειονομικών, η κυβέρνηση, συγκεκριμένα εξετάζει νέα μέτρα όχι από τον Σεπτέμβριο αλλά ήδη από τον μήνα Ιούλιο, που διανύουμε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους υγειονομικούς που εργάζονται σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς οι άνθρωποι που βρίσκονται εκεί έχουν πολλά προβλήματα υγείας και υποκείμενα νοσήματα.

Από το κυβερνητικό επιτελείο εξετάζεται εκτός του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους υγειονομικούς των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων, το μέτρο αυτό να εφαρμοστεί και για τους νέους φιλοξενούμενους αυτών των χώρων και οι οποίοι δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την επόμενη εβδομάδα έρχεται και ο κατάλογος με τις αυστηρές κυρώσεις για καταστηματάρχες και πελάτες στην εστίαση οι οποίοι δεν τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.