ΠΟΕΔΗΝ: Αναστάτωση με τον προληπτικό έλεγχο των υγειονομικών

Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί γύρω από τους υγειονομικούς και τον προληπτικό τους έλεγχο, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από την διασπορά του ιού στο νοσοκομείο Μεταξά, οι υγειονομικοί που δεν εμβολιάσθηκαν θα κάνουν δύο προληπτικά Rapid test την εβδομάδα. Σημειώνεται ότι δεν υλοποιήθηκε ποτέ αυτή η απόφαση.

«Μετά εκδόθηκε κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα κάνουν κάθε εβδομάδα αυτοδιαγνωστικό έλεγχο self test..Οι διοικήσεις των νοσοκομείων θεωρώντας ότι και εμείς οι υγειονομικοί είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι για να γλυτώσουν χρήματα οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων  από αντιδραστήρια και rapid test προσπαθούν να επιβάλουν να κάνουμε το αυτοδιαγνωστικό τεστ. Στα φαρμακεία δεν βρίσκονται», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Έρχεται προχθές ο Κος Σκέρτσος και λέει ότι οι εμβολιασμένοι  δεν χρειάζεται να κάνουν self test. Σχεδιασμός του ποδαριού σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη διασπορά του ιού στα νοσοκομεία», πρόσθεσε ο κ. Γιαννάκος.

«Το αποτέλεσμα είναι να επικρατεί αλλαλούμ  στα νοσοκομεία, κανείς να μην ξέρει τι να κάνει και έτσι δεν  γίνεται προληπτικός έλεγχος των υγειονομικών. Εαν σε εμάς για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση  φανταστείτε στη κοινωνία. Δεν μπορεί ο υγειονομικός να παρακολουθείται με αυτοδιαγνωστικό τεστ. Χωρίς να καταγράφεται και να παρακολουθείται το σποτέλεσμά του από τις επιτροπές λοιμώξεων.

Εάν υποθετικά υπάρχει κάποιος υγειονομοκός που είναι  αρνητής του κωρονοιου πως είναι σίγουροι ότι θα κάνει το τεστ;. Θα το πάρει από το φαρμακείο και μπορεί να το το πετάξει.   Επίσης πως είναι δυνατόν να παρακολουθείται το υγειονομικό προσωπικό με τα αυτοδιαγνωστκά  τεστ που είναι  χαμηλής αξιοπιστίας. Όλοι οι υγειονομικοί  εμβολιασμένοι και μη θα  πρέπει να υποβάλονται με ευθύνη των νοσοκομείων σε μοριακό έλεγχο η έστω  Rapid test για κορωνοϊό. Να ξεκαθαρίσουν οι ειδικοί. 

Οι εμβολιασμένοι υγειονομικοί μεταδίδουν ή όχι τον ιό; Πάνω από 60 συνάδελφοι σήμερα νοσούν   από κορωνοϊό ήπια ενώ έχουν εμβολιασθεί. Μεταδίδουν ή όχι τον ιό; Πρέπει ή όχι να κάνουν προληπτικά τεστ; Έαν  δεν μεταδίδουν τον ιό και είναι ασυμπτωματικοί γιατί βγαίνουν σε καραντίνα;

 Δεν αρκεί μόνο να μιλάμε για την αναγκαιότητα συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό.

Και μάλιστα με παραπλανητικά στοιχεία. Πρέπει να γίνονται τα αυτονόητα στο επίπεδο της πρόληψης», κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.