ΠΟΕΔΗΝ: Ανεξέλεγκτη η διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο

Ανεξέλεγκτους ρυθμούς έχει πάρει η διασπορά στο Δρομοκαΐτειο σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν 37 κρούσματα, που νοσηλεύονται χωρίς κατάλληλες υποδομές.

Σημειώνεται ότι δύο ασθενείς πέθαναν από κορωνοϊό, οκτώ κινδυνεύουν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία αναφοράς και 36 ψυχικά ασθενείς νοσηλεύονται με κορωνοϊό, καθώς ξέμειναν στο Δρομοκαιτειο και    νοσηλεύονται σε ένα νοσοκομείο που δεν διαθέτει τα στοιχειώδη.

«Γνωρίζουν ότι αυτή η απόφαση τους θα στείλει στο θάνατο πολλούς ασθενείς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς  στο Δρομοκαΐτειο σε όλα τα τμήματα πια είναι ύποπτα κρούσματα. Απόγνωση επικρατεί στο προσωπικό. Κανένα τμήμα δεν είναι ασφαλές. Και όμως συνεχίζουν να έχουν σε εφημερεία το νοσοκομείο αν και όσοι ψυχικά ασθενείς εισάγονται κινδυνεύουν να κολλήσουν», τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Επιπλέον σημειώνεται ότι αύριο οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει για 8.30 π.μ. κινητοποίηση έξω από το γηροψυχειατρικό τμήμα που έγινε κορωνοιου χωρίς γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό.

Μόλις δέκα είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο νοσοκομείο Γεννηματάς. Στο ΤΖΑΝΕΙΟ, ΝΙΚΑΙΑ, ΕΛΠΙΣ ΠΑΜΑΚΚΑΡΙΣΤΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ  κ.α.λ. δεκάδες ακόμη διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ άνοιξε την αίθουσα ανάνηψης ως προσωρινή ΜΕΘ για να εξυπηρετήσει δικά του περιστατικά. Το ΣΩΤΗΡΙΑ για πρώτη φορά είναι με γεμάτες ΜΕΘ και με 84 ασθενείς. Το ΚΑΤ επίσης για πρώτη φορά έχει γεμάτες ΜΕΘ με 51 διασωληνωμένους.. Επειδή τις ΜΕΘ τις μετέτρεψαν σε κορωνοϊού έχουν στην αναζωογόνηση  τέσσερα διασωληνωμένα γενικά περιστατικά. Το ίδιο και στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ. Στις χειρουργικές αίθουσες  και σε φορεία στη ΜΑΦ. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ έχει τρείς κενές κλίνες. Το ΑΤΤΙΚΟ εφημερεύει τώρα χωρίς κενή κλίνη ΜΕΘ. Ο ΕΡΥΘΡΟΣ έδωσε 10 κλίνες σε προσωρινή ΜΕΘ, τη καρδιολογική μονάδα, αλλά θα γεμίσει αμέσως κυρίως με δικά του περιστατικά αφού πια είναι ειδικό νοσοκομείο κορωνοϊού. Τα πάντα γεμάτα. Οι ΜΕΘ γεμάτες και διασωληνωμένοι επί ημέρες εκτός καρτερούν τον θανάτο.

«Η επιστράτευση των ιδιωτών θυμίζει την ελληνική ταινία ο μπακαλόγατος με το Ζήκο όταν ο Ρίζος του πέρνει τη γυναίκα και λέει κρατάτεμε να μην τον δείρει .  Ζήκος η κυβέρνηση και Ρίζος οι ιδιώτες… Εδώ όμως είναι τραγωδία..», είπε χαρακτηριστηκά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.